Hafta sonu (Pazar günü)izzetpaşa mah.Yeniyol cad. no:12-14 şişli İstanbul adresinde Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin açılış töreni yapıldı. Törene çok sayıda siyasi katılırken CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız da yoğun meclis çalışmalarına rağmen törene katıldı.

           İstanbul’daki faaliyetlerine 30 yıl önce başlayan Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yenilenen yeni şekli ile Şişli İzzet paşa Mahallesi’nde yeniden hizmete açıldı. Kurdelesini 30 Mart seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül’ün kestiği dernek açılışına eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, CHP Güngören eski Belediye Başkan Adayı Ahmet Güzel, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Av. Zeynel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyeleri Eyüp Birgün, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ali Bağdatlı, Metin Özmen ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi, STK temsilcileri ile Ordulu vatandaşlar katıldı.

             Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti.  Törene siyaset dünyasından çok önemli isimler katıldı. Başkanlığını Av. Özlem Hazinedar’ın yaptığı derneğin açılış kurdelesini Mustafa Sarıgül ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gerçekleştirdi.
          Yeniden revize edilerek hizmete açılan Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin açılışında konuşan Dernek Başkanı Özlem Hazinedar, dernekçiliğin Türkiye’nin metropolü İstanbul’da birlikte yaşamayı becermeye ve farklılıklarımızı sorun olmaktan çıkarmaya katkı sunduğunu söyledi.

         Dernek açılışına katılanları dernek merkezinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özlem Hazinedar, İstanbul’da en eski Ordu derneklerinden biri olduklarını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi; 2 ya da 3 kuşak önce Fatsa’mızdan ayrılan ve İstanbul’a göç eden hemşerilerimizin kurduğu bir dernek olarak son yıllarda aşırı göç veren Fatsa ve Ilıca, Balaman, Kösebucağı, İslamdağ, Aslancami, Geyikçeli, Hatipli, Yalınköy beldelerimiz ve daha sonra ilçe olan Çavaz ve Çatalpınar ilçelerimizin İstanbul’da yarattığı büyük bir nüfus ve insan potansiyeline sahibiz. Bu potansiyelimizin daha verimli ve faydalı işlenmesi açısından, zor koşullar nedeniyle memleketlerinden göç eden insanlarımızın birbirlerine destek olmaları ve Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim’ ifadesinde anlam bulduğu şekliyle derneklerimizin İstanbul’da hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve bizleri de bu vesileyle daha güçlü kılacak kaliteli hizmetlere imza atmaları gerekmektedir.

        Dernekçiliğin özellikle hemşeri dernekçiliği, çok zaman tartışılan ve eleştirilen bir konu olmakla beraber, aslında etnik ve bölgesel ayrımcılığı değil, Türkiye’nin metropolü İstanbul’da birlikte yaşamayı becermeye ve farklılıklarımızı sorun olmaktan çıkarmaya katkı sunan ve kentsel dönüşümü toplumsal düzeyde sağlayan, büyükşehre göç eden insanlarımızın yalnızlıklarını gideren önemli bir araç olduğuna inanıyorum dedi.   
               
           Daha sonra açılışa katılan milletvekillerine desteklerinden dolayı birer plaket takdim edilirken, Dernek yönetimi tarafından fahri hemşeri olarak kabul edilen Kağıthane Belediye başkanı Fazlı Kılıç ile Şişli Belediye başkanı Hayri İnönü’ye hemşerilik beratı takdim edildi.

       Açılışa katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç derneğin birlik ve dayanışmasının daha da güçlü olmasını içeren birer konuşma yaptılar.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar;

       Derneğe 13 yıl önce başkanlık eden ve dernek merkezini büyük emekler vererek Beşiktaş’tan Şişli’ye taşıdıklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Allahım nasip etti ve Sevgili eşim Özlem Hazinedar’ı Fatsalı ruhuyla işledim. Eşim de bu güzel yeri oluşturdu. Sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Biz sosyal hayatla ilgili her alanında faydalı olacağız. Bana uzanan elleri bugüne kadar bırakmadım bundan sonra da bırakmayacağım. Bana uzanmayan ellere de kötü gözle bakmayacağım. Demokrasilerde her şeyin üstünde millet vardır. Halkımızın her türlü iradesine saygılıyız. Beşiktaş’ta Pesah, Paskalya ve Kutlu Doğum Haftası’nın kutladık. İnanç önderlerimizle bir araya geldik. Göreve geldiğim gün ‘Herkesin başkanı olacağız’ dedim. Hizmet için eğilmekten yorulmadan yeşeren umutları daha da yukarı taşımayı inşallah Allah bize nasip eder. Ordulu hemşerilerimize karşı da tüm görevlerimizi yerine getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun”  diye konuştu.

         Konuşmaların ardından yöresel halk oyunları ekibi oyunlarını sergiledi ve derneğin penceresinden mor beyaz balonlar uçuruldu.

CHP Ordu milletvekili İdris Yıldız bir gün sonra ise Beşiktaş belediye başkanı seçilen hemşerimiz Av.Murat Hazinedar’ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.Yıldız beraberinde CHP İstanbul milletvekili Müslim Sarı ile beraber gerçekleştirdikleri ziyarette başarılar dileğinde bulundular.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi