Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Furtun, "Bizler herkes için adalet istiyoruz ve diyoruz ki ‘adalet bir gün herkese lazım olur’. Öyleyse bizleri eleştirme yerine yarın sana da, bana da lazım olabilecek olan ‘adalet’i savunmamız ve yansız uygulanmasını sağlamamız için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Cesaretiniz yoksa bari boşa konuşmayınız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman yabancı hayranlığı duymadığını belirten Furtun, şöyle devam etti: " Buna ihtiyacı da yoktur. Tam tersine her zaman tam bağımsız Türkiye anlayışı ile hareket etmiştir. ‘Avrupa birliğine girdik’ heyecanı ile gündüz saat 12.00 da havai fişeklerde atmamıştır. Ne yapmıştır; Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye’nin çağdaş Dünyadaki yerini almasını sağlamıştır. Bu yabancı hayranlığı değil, dünyanın sizi hayranlıkla ve gıpta ile izlemesi demektir. Bu gün ise ne yazık ki Türkiye dışarıdan şaşkınlıkla izleniyor, yapılanların ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyor. Demokrasiden giderek uzaklaşan bir ülkede ana muhalefet liderinin demokrasi mücadelesini hayranlıkla izliyor. Türkiye’de Demokrasi bütün kuralları ile herkese eşit olarak yaşansın istiyoruz.

Bir asra dayanmış Türkiye Cumhuriyet’i Devletinin Temel ve Milli değerlerini bu kadar zedeleme ve itibarsızlaştırma gayretlerine hiç gerek yoktur. Ayrıştırma yerine birleştirme için emek harcanmalıdır. Şu anda Partimizin yapmaya çalıştığı budur. Önce adalet diyoruz ve onun için yürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu Ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda öncü görev üstlenmiş ve büyük bir başarı ile bu görevini başarmıştır. Dünya kamuoyunda sayılan ve dikkate alınan bir Ülke durumuna getirmiştir. Böyle bir Parti ya da parti temsilcilerine Vatan Haini diyebilen kişilerin kendilerine gelmeleri ve önce kendilerinin aynaya bakması gerekir, düşünmeden söylenmiş söz olduğunu varsayıyoruz." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi