Ak Parti'de adaylar belirlenirken vatandaşlarla yapılan ve önümüzdeki günlerde tekrar yapılacak kamuoyu araştırmaları belirleyici olacak.


Parti kulislerinde yayılan haber"


Edinilen bilgiye göre, partinin aday adaylığı başvurusu yapanlar ile mevcut milletvekilleri arasında paralel yapıya sempati duyan milletvekili, iş adamı, üst düzey yönetici ve akademisyen isimler çok sıkı bir araştırmadan sonra belirlenecek ve asla aday olarak gösterilmeyecek. Öte yandan Gülen Cemaati'yle içli dışlı olan ve kendini gizlemeye çalışan isimlerin, milletvekilleri tarafından tek tek tespit edilerek genel merkeze bildirildiği söylenmekte."



"Paralel"e yakın olanın şansı yok


"Anlaşılacağı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun paralel yapıyla mücadele konusundaki kararlılıkları aday belirleme sürecine de belirgin bir şekilde listelere yansıyacak. Hatta dönemin Başbakan’ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz’da Köşk adaylığını açıkladığı tarihten sonraki grup toplantısında AK Partilileri açık bir şekilde uyarmış, partinin 2015 seçimlerinde izleyeceği aday belirleme kriterinin sinyalini de vermişti. Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi