Spor Toto Altınordu 1 Nolu Saha’da Pazar günü saat 11:00’de haftanın ve hatta sezonun en önemli maçı oynandı. Ligin 10.Haftasının mücadelesinde Orduspor, Fatsa Dolunayspor’u kendi taraftarı önünde konuk etti.
Ligin ilk maçında rakibine yenilen Orduspor, o yenilgiden sonra oynadığı 8 maçını kazanarak liderliğe yükselmişti. Rakip Fatsa Dolunayspor ise 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik alarak henüz mağlup olmamıştı.

Tüm bu senaryolar eşliğinde başlayan karşılaşmada Orduspor ilk 15 dakikada etkili olsa da oyun daha sonra ortada dönmeye başladı. İlk yarı ise 42.dakikada Orduspor’un Serhat ile beklediği penaltı itirazları eşliğinde 0-0 bitti.

İkinci yarıda taraftarının adeta şovunu arkasına alan Mor-Beyazlılar İzzet’le arka arkaya pozisyonlardan yararlanamadı ancak perdeyi açan isim defalarca deneyen Mert oldu. Mert Atabeyoğlu 70.dakikada Orduspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra 80.dakikada Fatsa Dolunayspor ceza sahasında yaşanan karambolde Orduspor ikinci golü kaçırdı. Maçın 90.dakikasında ise Orduspor kalesinde yaşanan pozisyon nefesleri kesti. Orduspor maçı 1-0 kazandı.
Üst üste 9.maçını kazanan Orduspor puanını 27 yaparak liderliğini sürdürdü. Fatsa Dolunayspor ise ikinci sırada 23 puanda kaldı.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi