Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılında İmam Hatip Lisesi’nin ek binasında ilk öğrencilerine eğitim veren Ordu Cumhuriyet Anadolu Lisesi 14 yılın ardından kendine ait bir binaya geçti. İnşasına Şirinevler Mahallesi’ndeki Hicabi Çelebi İlkokulu için başlanan binaya taşınan Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin çevre düzenlemesi ise henüz tamamlanmış değil. Tenha bir noktada kalan okulun gidiş geliş yolundaki ışıklandırmanın yetersiz olması tehlikeye davetiye çıkartıyor.


Güvenlik problemi var


Okulun ıssız bir noktada olması hem öğrencileri hem de öğretmenleri zor durumda bırakıyor. Okula gidiş geliş yollarının hala yapılmamış olması ve yollardaki ışıklandırmanın yetersiz olmasından dolayı hem öğrencileri hem öğretmenleri sıkıntılı günler bekliyor. Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin diğer sıkıntısı ise güvenlik problemi. Okulda henüz bir güvenlik görevlisi bulunmuyor. Lise dışından olan bazı kişilerin okul çevresinde dolaştığı ve bundan da öğrenci ve öğretmenlerin rahatsız olduğu öğrenildi.


Eğitime ek binada başladı



Eğitim öğretim hayatına 2001-2002 yılında İmam Hatip Lisesi’nin ek binasında başlayan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesiyle Yeni Mahalle’deki Atatürk İlkokulu’na taşınmak zorunda kaldı. Yaklaşık 2 yıl ilk ve ortaokuldaki öğrencilerin bulunduğu yerde eğitim öğretim hayatına devam eden Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne önce TOKİ tarafından yaptırılan Akyazı Mahallesi’ndeki yer düşünüldü.


Son dakikada yeri değişti


TOKİ tarafından Akyazı Mahallesi’ne yapılan okul inşaatı önce Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne tahsis edilecekti. Fen Lisesi’nin arkasındaki yeni okul alanı zamanla İmam Hatip Lisesi’ne verildi. Okuldaki öğretmenler ise bu kararı şaşkınlıkla karşıladı fakat liseye Hicabi Çelebi İlkokulu için yapılan ve Şirinevler Mahallesi’nde bulunan bina verildi. Bu kararda okuldaki öğretmenleri mutlu etmedi. Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın okulu ziyareti sırasında öğretmenlere, “Arkadaşlar biliyorum bana kırgınsınız ama elimden bir şey gelmiyor” dediği iddia ediliyor.


Editör: Haber Merkezi