Miting alanını dolduran kalabalığın oldukça coşkulu olduğu gözlendi. Mitingin ardından, Altınordu’da kurum çalışanlarını ve esnafı ziyaret eden Adıgüzel Gürgentepe mitinginde şunları ifade etti:

“17 yıldır buraya yol yapacaklarını söyleyenler, istihdam sağlayacaklarını tarımı ve hayvancılığı ihya edeceklerini söyleyenler Arjantin’den aldıkları ineği, Gürcistan’dan gelen otla besler hale geldiler. Bunlara kadarki tüm Cumhuriyet hükümetlerinin topladığı verginin 4 katını topladılar. Peki, nereye gitti bu kadar para?

Bunları Aydın-2009 fobisi sardı. 2009’da aynı benim gibi milletvekili olan Özlem Çerçioğlu aday oldu. İki sağ partinin adayı arasından seçildi. 10 yıldır seçilmeye devam ediyor oyunu %50’lere çıkardı. İşte Ordu’da rant çevrelerinin korkusu bu; bu iki eski bakan arasından Mustafa Adıgüzel seçilirse Ordu Büyükşehir, rantın değil halkın belediyesi olur, bundan korkuyorlar.

Fox Tv Orduya geldi. Saadet Partisi’nin adayı cesaret edip çıkamadı. Fikri olsa, projesi olsa çıkardı söylerdi. Projesi yok ki. Hükümetle kavgalısın. Saadetin, Türkiye’de başka belediyesi yok. Proje de yok. Sen Ordu’ya ne verebilirsin ki?

Akparti adayı Hilmi Güler 3 dönem milletvekilliği 3 dönem bakanlık yapmış, Ordu’ya hiçbir şey verememiş. Şimdi gelip 17 yıldır yapmadığı yolu yapacağım diyor. Karayollarının yani hükümetin sorumluluğunda olan yolu hükümet üyesi bakanken yapmayan adam, Büyükşehir başkanı olup yapacağını iddia ediyor. Buna herkes güler ve de Hilmi de güler, Hilmi de güler.

Öbür taraftan Akpartili ve MHPli kardeşlerim, bu seçimin bir yerel seçim olduğunun bilincinde. Ben Erdoğan’la yarışmıyorum. Hükümete bir uyarı verilecekse, bu seçmen benimle verecek. Çünkü, Ordu’da kavga da Fetö tartışmaları da istemiyorlar. Benim kötü bir hikâyem yok. Ordu huzur istiyor, barış istiyor; kavga istemiyor. Ordu’yu tedavi edeceğiz. Çatışmayacağız, çalışacağız. Ordu’yu huzur kenti yapacağız.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi