"Adım Adım Bilime Doğru Projesi" kapsamında Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz başkanlığında Gürcistan'den gelen heyet Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

"Adım Adım Bilime Doğru Projesi Tiflis Koordinatörü, Matematikçi Jana Bolkvadze, Bilim Araştırmacısı Yusuf Fuat Gülver, Genel Koordinatör Adem Dünür, Oykun Gürkan, Tercüman Sopo Bardadze, Ankara Üniversitesi DTCF Tarih Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Seda Erköseoğlu'ndan oluşan heyet projenin tanıtımı için Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüştü.

Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Adım Adım Bilime Doğru Projesi'nin, okul öğrencilerinin matematik disiplinlerinde genel seviyelerinin yükseltilmesini, seçilmiş öğrenci grupları için uygulamalı matematikte haftalık toplantı ve derslerin ayarlanması ile meşhur bilginlerle buluşmasını öngören bir proje olduğunu söyleyerek, bu sene projenin 6'ıncısını, Eylül ayının ilk haftasında Korgan'da gerçekleştirmek istediklerini ve Gürcistan'dan gelen öğrencilerin Korgan'da Ailelerin yanında misafir edileceğini ifade etti.

"Adım Adım Bilime Doğru Projesi ile ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bilgi veren proje Tiflis Koordinatörü Jana Bolkvadze ise, "Bu projeyle öğrencileri erken yaşlardan bilimsel çalışmaya katılmalarını teşvik ediyoruz. Komşularımızla bilimsel ve eğitimsel çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Geçen yıl öğrencilerimiz Gürcistan'da misafir oldular. Bu yıl güzel şehir Ordu Korgan'da projemizi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Adım Adım Bilime Doğru Projesi'nin güzel bir proje olduğunu belirterek, "Proje, özellikle öğrencilerimizin farklı kültürleri tanıma ve öğrenme açısından çok önemli. Ordu Valiliği olarak gereken desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

"Adım Adım Bilime Doğru Projesi" kapsamında, sportif, müziksel ve güzel sanatsal pratik etkinlikler yapılacak, konserler verilecek.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi