Ordu Yorum/Hasan Özata/Özel Haber
Ordu adliyesinde yaşanan sıkıntı ne zaman giderilecek? Yaklaşık bir yıldır bozuk olduğu bilinen asansör neden yapılmıyor?
Ordu adliyesinde yaklaşık bir yıldır çalışmayan asansör tamir edilmediği gibi şimdilerde diğer asansöründe bozulması hem adliye çalışanlarını hem de duruşmalara katılmak için adliyeye gelen vatandaşları bezdirdiği gibi herkesin tepkisini çekiyor.
Ne olacağı muammaya dönen adliyedeki asansörlerin neden ve niçin yapılmadığı konusunda kimsenin bilgi sahibi olmadığı, ancak yaptığımız araştırmada gördüğümüz somut olanın insanların mağdur olduğudur. Özellikle yaşlı ve kalp rahatsızlığı olan hastalar adliye binasında asansörü kullanamadığı için mahkemelere girmekte zorluk çekiyorlar. Yaşlı ve hastaların mahkemelere girmekte sorun yaşandığı ve bu durumdan da zaman kaybı ve iş yükü sıkışıklığı yarattığı şeklinde bilgiler veren ilgililer durumun biran önce düzeltilmesini istediklerini eklediler.
Adliye binasında çift asansörün olmasına rağmen yaklaşık bir yıldır bozuk olan asansörü yapmak yerine şimdilerde diğer asansöründe bozulduğunu yaklaşık bir ay gibi adliye binasında hiçbir asansörün çalışmadığını ifade eden yetkililer bu durumun nasıl izaf edilebileceğini ise merak ettiklerini dile getirdiler.
Adliye’ye işi düşen özellikle üst katlarda işi olan ve mahkemeye girecek kişilere sorduğumuzda çok zorlandıklarını yukarıda da anlatıldığı gibi yaşlı ve kalp hastaları açısından çok daha zor olduğunu bu zorluklar nedeni ile bazen mahkemelerin aksadığını dolayısı ile bir asansör bozuk olduğunda diğeri ile idare edildiğini ancak bozulan asansörü yapılacak diye beklerken diğerinin de bozulduğunu ve yaklaşık bir aydır adliye binasında hiçbir asansörün çalışmadığını bu durumun bir an önce çözülmesini ve asansörlerin tamiri için yetkililerin bir şeyler yapması gerektiğini söylediler.
Bu arada mağdur olanların sadece yaşlı ve kalp hastaları olmadığını da ifade edenler adliyede çalışanların ve avukatlarında bu durumdan mağdur oldukları yönünde açıklama yaptılar. Bu zaman da bu durum hiçbir yere yakışmadığı gibi özellikle adliye binasına hiç yakışmıyor diyerek sitem ve eleştirilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi