“Afet Gönüllüsü” uygulamasına katılanlarla tanışmak ve “Afad Gönüllülüğü” hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Ordu Üniversitesi Uygulama Restoranında düzenlenen kahvaltı programına, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, şube müdürleri, afet gönüllüsü sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile E-devlet üzerinden başvuru yapan 163  “Afet Gönüllüsü” katıldı. 

Düzenlenen tanışma programında bir konuşma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, “AFAD Başkanlığımızca 2019-2020 yılı Afetlere Hazırlık Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda, e-Devlet üzerinden başvuruların yapıldığı Afet Gönüllüsü sistemi oluşturuldu. E-Devlet üzerinden başvuru yapıp, sistem üzerinden ilk eğitimlerini alan Afet Gönüllülerimiz olan sizlerle bugün tanışmak ve Afet Gönüllülüğü hakkında sizleri bilgilendirmek üzere bu kahvaltı programında bir araya geldik. Daha önce gönüllü sivil toplum örgütlerimizle düzenlediğimiz eğitim ve tatbikatlarda bir araya geliyorduk. Hepiniz Afet ailesine hoş geldiniz. Bundan sonra beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Afet Gönüllülüğü hakkında bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, “Ülkemiz, afetsellik yönünden çok hassas bir ülke. Keza, ilimiz de afetsellik yönünden çok hassas durumda. Her yıl çeşitli afetler yaşıyoruz. Afetler hakkında  toplumdaki her bir bireye ve tamamına afet konusunda eğitimler veriyoruz, bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Afet Gönüllülük sistemiyle  sizler de hayatınızda çok önemli bir yol alacaksınız. Siz de çevrenize, ailenize, akrabalarınıza, komşularınıza ya da tanımadığınız insanlara  afetlerde yardımda bulunacaksınız. Alacağınız  eğitimler sonrasında, hiçbir karşılık beklemeksizin bizlerle beraber yardıma koşacaksınız. Afet Gönüllük sistemine göre ilk eğitimlerinizi on-line almış bulunuyorsunuz. Bundan sonra Müdürlüğümüz bünyesinde düzenlenecek eğitimlere ve tatbikatlara katılacaksınız. Afet Gönüllerimiz arasında kişilerin mesleği, yeteneği, becerisine göre branşlara ayıracağız. ” diye konuştu. Haber Merkesi

 

Editör: Haber Merkezi