Eski ağaçlar düşünülerek kesilmemiş


Proje görsellerinde de olan, yenilenen alanın özel yerlerine iddia edildiği gibi ağaç alanları bırakılmış durumda, buraya da güzel nitelikli ağaçların dikileceği ve güzel bir görüntü vereceği kesin. Fakat eski ağaçların düzenli kesildiği ve korunduğu iddia edilirken, bu ağaçlarla ilgili bir çalışma olmayacağı da aşikar. 


Ağaç için bırakılan alanların altı da beton


Ayrıca alanda yeni ağaçlar için bırakılan alanların altının da tamamen betonlandığını, yenilenmenin yapılmadığı alanlarda görmek mümkün. Süleyman Felek caddesindeki saksı içinde ağaçlar olmayacağı gibi, yine de kök derinliği çok olamayacak altı beton olacak şekilde çözümlendiği ortaya çıkmış oldu.


Yalı Cami etrafındaki ağaçta da aynısı olmuştu 


Yalı Cami önündeki ağacın da etrafı betonlaşmış ve sonrasında ağaç kurumuştu. Yine benzer bir uygulamanın olması ve seçilecek ağaçların düşük toprak yoğunluğu ile kurumayan ağaçlardan seçilmemesi durumunda, benzer sorunların olacağı aşikar.


Proje genel olarak beğenilse de, çoğu Sırrı Paşa esnafı tarafından dikilen ağaçların kesilmesi genel olarak bir rahatsızlık yarattı. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi