Ordu’nun en eski caddesi olan Sırrıpaşa (Fidangör) tarihi dokusu ile Ordu’nun en sevilen noktalarından biriydi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı proje ile caddenin eski görünümü tamamen yok oldu.

Tarihi cadde üzerinde yapılan çalışma ile 79 adet binanın dış cephesi iyileştirilirken, zemindeki Arnavut kaldırımları sökülerek zeminin doğal taşla kaplanmasına karar verildi. Bu çalışmalar yapılırken de cadde üzerinden bulunan ağaçlar bir bir kesildi.

Öncelik yeşil olsun!

İnsan yoğunluğunun en fazla olduğu caddede uzun yıllardır bulunan 30’dan fazla ağacın kesilmesi ise tepkilere neden oldu.  Yeşil alanlara her geçen gün biraz daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kesilen her bir ağaç vicdanları yaralıyor. Vatandaşlar yapılan her bir projede önceliğin betondan değil, yeşilden yana olmasında.

Hani yeşile önem veriliyordu?

Mevcut belediye, Yalı Cami avlusunda yapılan bilinçsiz peyzaj çalışmaları sonrasında kuruyan tarihi Lübnan sedirinin dibine ayakta kalması için beton dökülmesine verilen tepkiler sonrası ağacın kendi dönemlerinde değil, bir önceki belediye döneminde kuruduğunu iddia etmiş ve yeşile önem verildiğini söylemişti. Bundan kısa bir süre sonra ise Sırrıpaşa’daki nice ağacın mevcut belediye tarafından kesilmiş olması büyük bir soru işareti yarattı.

Kampanya başlatıldı!

Sırrıpaşa Caddesinde kesilen ağaçların tekrar dikilmesini isteyen vatandaşlar konuyla ilgili change.org da bir imza kampanyası başlattı. “Fidangör Betongör olmasın” diyen vatandaşlar kampanyaya daha çok destek bekliyor. http://chng.it/9pjG6XKg linkinden kampanyaya destek olabilirsiniz. Haber Merkezi

 

 


Editör: Haber Merkezi