Poyraz yaptığı açıklamada, “ AKP ‘evet’ için hazırladığı broşürü dağıtmaya başlamış ancak broşür iyi incelendiğinde ‘HAYIR’ oyu kullanmanın ne kadar doğru olacağı ortaya çıkmaktadır. Broşürde madde madde yazılanlar tümüyle tek adam, tek parti egemenliğini kabul ediyor.” dedi.

 

İşte gerçekler

 

Poyraz, broşürden alıntı yaparak, “ Broşürden vereceğimiz kısa bölüm bile gerçeği açıklıyor. Broşürde, ‘Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve bakanları atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Üst düzey kamu yöneticilerinin atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Cumhurbaşkanına Kararname çıkarma hakkı tanınıyor.’ ifadeleri var. Başka maddeler de var ama bu bile demokratik yönetimin tam karşıtı bir uygulamanın olacağının kabul edilmesi değil mi? Ata, görevden al yetmiyor, istediğin an KHK çıkar. Bir de buna demokrasi diyorlar.” dedi.

 

Güler misin ağlar mısın?

 

Poyraz, tek kişinin yetkili olduğu sistemin faşizm olduğunu belirterek, “Tek kişinin yetkileri eline almasına faşizm denir. Tüm demokratik yetkiler yok ediliyor. Demokrasinin yok edilmesini olumlama anlayışına gülsek mi, ağlasak mı bilemiyoruz. Broşürü bol bol dağıtırlar da halk HAYIR demenin gerekçesini daha iyi anlar. Şu anki sistem yeterli değil ama getirilmek istenen sistem bugünü aratır alacaktır. Emek Partisi olarak halkımızı hayır oyu vermeye; şu anki anti demokratik sistemin de yerine demokratik sistemin kurulması için mücadeleye çağırıyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi