Ordu Yorum/Ahmet Akçay
         Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz sosyal medyadaki facebook hesabından zehir zemberek açıklamalar yapmış. Malumunuz son zamanlarda bazı yetkililer basın açıklamaları yerine sosyal medya üzerinden görüş açıklıyorlar. Sayın Akdeniz de öyle uygun görmüş ve aşağıdaki açıklamayı yazmış.
               Akdeniz yazdığı açıklamada bir yerlere sitem ve hodri meydan derken diğer taraftan da muhtar arkadaşlarına örgütlü olmaları ve örgütlü mücadele etmeleri konusunda da çağrıda bulunuyor.
         Gelin Muhtarlık kurumunu kapatın hadi kapatın. Görelim bakalım gücünüz yetiyor mu? Yetmesi mümkün değil. Bugün Muhtarları adam yerine koymuyorsunuz, Çünkü mahalle ve sokak başkanlarınız var. Ama yarın o mahalle ve sokak başkanlarınız bu sorunları çözemeyecek. Yine Muhtar diyeceksiniz.
               Bizi yok etmeye çalışıyorsun. Ama bilin ki biz size kendimizi yok ettirmeyeceğiz. Ey Büyükşehir Milletvekili adayları yarın Büyükşehir iliniz için ne vaat vereceksiniz. Bunu 2015 seçimlerinde 30 Büyük ilde bende merak ediyorum..İstanbul'da Allah göstermesin bir deprem olsa çöken bilgisayarlarımızla kimi hangi evden muhtarsız insanları çökük altından çıkaracaksınız. Sakarya ve Kocaeli’n de daha dün gibi yaşandı bu hadise. Bugün diyorsunuz ki muhtar ne iş yapar. Binlerce cevap yazarım size.....
                Hiçbir sistem değişiminin biz muhtarları yok sayacağını asla kabul edemeyiz. Biz hep birlikte önce görev bilincimizle siyasi görüşlerimiz bir arka da kalmak şartıyla ya kendimize sahip çıkacağız, ya da kişisel çıkarlar uğruna tarihimizi yok sayacağız. Büyükşehir, şimdi dilendirilen 51 şehrin Bütünşehir yasası ile olan 18. 201 köyde bitecek.
    Neden Tüzel kişilik ayak bağı nitelendirmeleri.
Peki, kim üretecek?
             Bir gün 30 Büyükşehir'de Milletvekilleri ne vaat edecekse (edeceği hiçbir vaat yok.) ne iş yapacaksa ''köy muhtarlarımızda mahalle muhtarı olduklarında''? ''Su sorusunun karşılığı'' müşörünü bile değiştiremeyeceksiniz. Hadi siyaset yapalım. Ben falanca partiliyim de, bakalım muhtar seçilebiliyor musun? kolaydır ya ben muhtarım demek...Oysa tüm kimliğimiz bağımsız seçilenlerdir ki;, adı o nedenle muhtardır zaten..Değişecek sistem içinde muhtar ismi dahi kalmayacak.
 Hadi MUHTAR ARKADAŞLARIMIZ BERABER KARAR VERELİM....
Kurum yoksa, kişisel ilişkilerle sonuç alamazsınız. Bütün olun yoksa ilk seçimde yoksunuz.

Editör: Haber Merkezi