Sahil boyunca kafeler caddesi üzerinde dikili olan yaklaşık 35 yıllık ağaçların yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle köklerinin açığa çıkartılarak tamamen zarar gördüğünü ifade eden Başkan Şahin; “Açılan bu ağaç kökleri çok kısa zaman içinde kapatılmaz ve bol su verilmezse haziran ve temmuz aylarındaki sıcaklıklar yüzünden her an kurumasalar bile önümüzdeki aylar kurumaya mahkumdurlar.” dedi. 

“Ağaçlar hakkında fikirleri yok!”

Büyükşehir Belediyesi’nin enteresan bir peyzaj anlayışı olduğunu belirten Şahin; “Bu çalışmalar yapılırken, Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri, peyzaj çalışmaları yapanlar herhalde ya bölgeyi bilmiyorlar ya da ağaçlar hakkında herhangi bir fikirleri yok. 3 ay boyunca; Mart ,Nisan, Mayıs aylarında bu çalışmalar yapılsaydı hem yöre esnafı bu konuda mağdur olmayacaktı hem de bu ağaçların kuruma tehlikesi minimuma inecekti. Enteresan bir peyzaj anlayışları var.

Sahilde iskele tarafında bir söğüt ağacının saksıya dikildiğini gördüm. Emin olun bunun için ziraat mühendisi olmaya gerek yok. Bu bölgede yaşayan herkes, köyü olan herkes bir söğüt ağacının saksıya dikilmeyeceğini bilir. Yakın tarihimize bir baktığımızda Atatürk’ün bir ağacı kurtarmak için Yalova’da inşa edilen bir köşkü yaklaşık 2 metre sağa kaydırdığını unutmuşlar. Buradan biraz tarihimize bakmalarını öneriyorum.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşa yazık değil mi?”

Esnafın 3 ay boyunca zarara uğradığını belirten Şahin; “İnsanlar bu caddede yürüyemiyorlar, kafelere gelecekler gelemiyorlar. Buradaki esnafımız zaten 3 ay boyunca zarar etmişler, akıllara zarar işler yapılıyor. 3 ay boyunca yapmadılar haziranın başında başladılar Süleyman Felek Caddesi ve Sırrıpaşa üzerindeki çalışmalar tekrar başladı. Bu çalışmalar sırasında bir işi kolunu kırdı bir kişi bacağını kırdı. Yazık değil mi bu vatandaşlara.” diye konuştu. 

Dolmuş zammı şoku!”

Yapılan dolmuş zammına da değinen Şahin; şöyle devam etti: “Pandemi süresi boyunca ekonomileri zarara uğramış vatandaşlarımız şimdi de dolmuş zamları ile şoka uğramış durumda. İş yerleri kapalı, para kazanamıyorlar bir anda bir zam furyasıyla karşılaştılar. Biz şoför esnafımızın bu süreçte zaten mağdur olduğunu biliyoruz. Sözümüz onlara değil. Bu zamlar belki de yapılmalı. Ancak belediye ve devlet niçin var? Belediye, Gülyalı Belediyesi Başkanımızın yaptığı uygulamanın bir örneğini yaparak, dolmuş esnafına yakıt desteği verseydi, kendi payını almasaydı bu zamların gerekçesi ortadan kalmış olacaktı. Ancak belediye vatandaşa destek olmak yerinde, vatandaşın cebinde kalan son birkaç kuruşa gözünü dikmiş vaziyette.”

“Biz bu oyunları biliyoruz”

Fındık fiyatları üzerinde son günlerde manipülasyon yapıldığını belirten Başkan Şahin; “Fındık fiyatı 24, 25 liradan tekrar 20 liraya indi. Biz bu oyunu biliyoruz. Son birkaç yıldır fiyat manipüle edilerek düşürülüyor. Tam TMO’nun fiyat açıklayacağı zamanlara gelindiğinde, en son belirtilen rakamlardan bir nebze yukarda tutularak fiyat veriliyor ve  ‘devletimiz vatandaşın yanında diyorlar.” Dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin


Editör: Haber Merkezi