Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES projesi kapsamında, akıllı kavşaklar kurulacağını söyledi. Buna göre, tüm kavşaklar, kendi arasında haberleşerek akıllı bir şekilde trafiği yönlendirmeye çalışıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) merkezini ziyaret etti. TEDES yetkililerinden bilgi alan Başkan Yılmaz, sistemin faaliyete geçmesiyle birlikte şehir trafiğinde önemli bir rahatlama olacağını belirtti.

Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet ağı

Türkiye’nin en büyük ücretsiz Wi-Fi alanını kurduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “TEDES’le birlikte hemşehrilerimize ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz. Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet ağını oluşturduk”

Sadece kırmızı ışık ve hız ihlallerine ceza var

TEDES’in kesinlikle cezaya yönelik bir uygulama olmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Sadece hız ve kırmızı ışık ihlallerinde ceza uygulanıyor. TEDES sisteminde öncelik, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, diğeri ise trafiğin rahatlaması. Çünkü bazı TIR ve Kamyonlar, kavşaklara çok hızlı giriyor. Bu da can ve mal kaybına bağlı kazalara yol açıyor” dedi.

Akıllı kavşaklar geliyor

TEDES’le birlikte Akıllı kavşak sisteminin de devreye gireceğini belirten Başkan Yılmaz, “Bu sistem, kavşaklardaki yoğunluğa göre kendini ayarlıyor. Önceki ve sonraki kavşakları  da ona göre düzenliyor. Ulubey kavşağında bir yoğunluk var ve sonrasındaki kavşak eğer açık ise önce Ulubey kavşağını açıyor. O yoldaki akış devam ettiriliyor, ara bölgelerdeki akışı durduruyor. Böylece ana hattaki akış hızlanmış oluyor. Tüm kavşaklar, kendi arasında haberleşerek akıllı bir şekilde trafiği yönlendirmeye çalışıyor. Bu da yüzde 30'a kadar verimlilik sağlıyor.”

Hız koridorları oluşturuldu

TEDES’le birlikte, hız koridorlarının oluşturulacağını dile getiren Başkan Yılmaz, “İl genelinde hız koridorları oluşturuldu. Yine bu koridorun hız limitini de, Emniyet Genel Müdürlüğü bildirecek.10 adet plaka tanıma sistemi yer alıyor. Yine tekrarlıyorum, tüm bu hizmetlerin tek amacı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğidir.”

Gurbette yaşayanlar için 24 saat canlı yayın

TEDES Projesiyle Kent Kameraları uygulamalarının da hayata geçirileceğinin müjdeleyen Başkan Yılmaz, “TEDES’le birlikte, gurbette yaşayan hemşerilerimizin memleket hasretlerini bir nebze olsun dindirmiş olacağız. Şehrin belli merkezlerine yerleştirilecek kameralarla Dünya’nın neresinde olursa olsun, herkes Ordu’yu 24 saat canlı olarak izleyebilecek.” Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi