CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Akkuş ziyaretinde İlçe Başkanı Erkan Korkmaz, İlçe Yöneticileri ve partililerle bir araya geldi. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, mevcut ekonomik durumla ilgili çarpıcı tespitlerde bulunmasının ardından CHP iktidarında izlenecek politikalara ışık tuttu.

Yıldız, “AKP`nin ekonomik programı dar gelirliyi koruyan bir program değildir. Bu programın adı; altta kalanın canı çıksın, programıdır" dedi.

AKP döneminde milli gelir şu kadar arttı, şu rakama ulaştı demek göz boyamaktan başka bir şey değildir. Çünkü bu rakam söylendiği gibi herkese eşit şekilde dağıtılmamaktadır. Bahsedilen rakamların yüzdesel olarak çok büyük çoğunluğu üst gelir grubuna mensup sınıflara akıtılmaktadır. Gelir eşitsizliğinin artması farklı gelir grubuna mensup yurttaşlarımız arasındaki sosyal ve ekonomik uçurumu her geçen gün daha fazla artırmaktadır. Sonuç olarak toplumsal refahın tek kriteri kişi başına düşen gelir değildir bunun yanı sıra sosyal transfer harcamaları da önemli bir paya sahiptir; emekli maaşlarının dahi açlık sınırının altında olduğu Türkiye'de toplumsal refah artmıştır demek halkımızla alay etmektir.

CHP olarak, bu tarz bir ekonomik yapının nüfusun sadece küçük bir kısmına yaradığını, çoğunluk içinse giderek daha ümitsizleşen şartlara yol açtığını biliyoruz. Kağıt üzerinde vatandaşlarımız zenginleşmiş görünmektedir. Ancak hakikaten bir gecede zenginleşip refah içinde yaşamaya başlayıp başlamadığımızı dar gelirli vatandaşa, çiftçiye, asgari ücretliye, emekçiye, yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışana, ev hanımına sormak lazım.

CHP iktidarında, tüketime dayalı ve finansın ön planda olduğu, tarım ve sanayi ve üretimin unutulduğu sadece işsiz ordusu üreten ve sadece bir avuç kişiye ve partizanlarına rant üreten bir ekonomik model olmayacaktır. Ülkemizin ucuz emek gücü cennetine çevrilmesine karşı duracağız. Esnek ve güvencesiz çalışma temel çalışma düzeni haline gelmesini engelleyecek,  emekçilerin gerileyen alım gücünü ve devasa bir artış gösteren işsizlik sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi