Şehir planlamacıları ve mimarlar odası olmak üzere tüm meslek odalarının görüşlerini, önerilerini alarak Altınordu'yu yöneteceklerini söyleyen Akpınar, "CHP her yeni proje için halkın görüşünü alacak bunun için kentin belli bölgelerine sandıklar kurulacak, taşıma seçmenlerle değil, herkesin özgürce katılıp fikrini beyan ettiği gerçek referandumlar yapılacak." dedi.

 "Mal bildirimleri ilan edilecek"

Şeffaflık ilkesini her zaman göz önünde bulunduracaklarını ifade eden Akpınar; "Altınordu belediyesi ile ilgili yolsuzluk iddiaları sürekli gündeme gelmektedir.Sosyal demokrat belediyecilik şeffaflık ilkesini öne çıkarır.Belediyenin yönetici düzeyinde ki yetkililerinin mal bildirimlerini her yıl ilan edeceğiz.Yapılan bütün harcamaları Altınorduluların denetimine sunacağız.Ayrıca her yıl tüm bu bilgileri içeren bir mektubu vatandaşların ev adreslerine göndereceğiz." dedi.

Örnek köy projesi!

Akpınar'ın diğer projeleri şöyle:

 "Altınordunun bazı köylerinde "örnek köy" uygulamasına gideceğiz, anaokullarından başlayarak öğrencileri hafta içinde ya da hafta sonlarında örnek köylere götürerek,köy yaşamını,hayvanları,doğayı tanımalarını sağlayacağız.Bu projenin uygulandığı köylerde önemli derecede köylülere gelir sağlayacağız.

 Halk Dershaneleri!

 Bozulan eğitim sisteminde ortaöğretimden başlayarak bir üst öğretime geçme sınavlarına hazırlanmak zorunda olan öğrencilerin durumu, ailelerine büyük mali yükler getirmektedir.Özellikle dar gelirli ailelerin yaşadığı yerlerde kuracağımız Halk Dershanelerinde öğrencilerin ücretsiz olarak kurslara devam etmesini sağlayacağız. Bu dershanelerde öncelikle atanamayan öğretmenlerimize görev aldıracağız. Onlara iş imkanı sağlayacağız. Ayrıca gönüllü olarak bu dershanelerde gençlere eğitim vermek isteyen emekli öğretmenlerimizi de bu dershanelerde görevlendireceğiz.

 Her aileye kreş!

Özellikle çalışan annelerimiz için yeterli kreş olmaması büyük bir sorundur. Kimi aileler ise maddi sıkıtılar yüzünden çocuklarını kreşe gönderememektedirler "Her aileye kreş" adlı projeye öncelik vereceğiz.Her mahalleye kreşler kuracağız.Bu kreşlerin ücretlendirilmelerini ailelerin maddi durumuna göre belirleyeceğiz. Alt gelir gurubundan olanlara ücretsiz olarak kreş hizmeti sağlayacağız. Kreşler gençlerin işsizlik sorununa da çözüm olacak. Üniversitelerin çocuk gelişim bölümünden mezun olan ancak iş bulamayan öğrencilere bu kreşlerde iş vereceğiz. "

 Akpınar; istihdam, engelli ve yaşlılar bakım hizmetleri, kültür ve sanatla ilgili projelerini ise birkaç gün içinde paylaşacağını sözlerine ekledi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi