İL Başkanı Hüseyin Akyol, Ordu’da 1 Ağustos ‘ta resmi olarak bahçelerde fındık toplamaya başlanması nedeniyle yaptığı açıklamada, fındık üreticilerimize hayırlı , bereketli, bol taneli  bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.  Ancak bilindiği gibi bu sene genellikle  yüksek bölgelerimizde don afetinden dolayı fındık bahçelerimiz büyük zarar gördü. ALLAH c.c. bir daha böyle büyük afetleri göstermesin temennisinde bulundu .

FINDIK ÜRETİCİLERİMİZİN BORÇLARI BİR YIL FAİZSİZ ERTELENDİ
12 yıldır hep üreticinin yanında olan AK PARTİ Hükümeti bu sene don felaketinden dolayı fındık üreticilerimizin tarımsal kredi borçlarını 1 yıl faizsiz erteleyerek, üreticilerimize bir nebze olsun soluk aldırmış, yükünü hafifletmiştir. Ayrıca hükümetimiz bu yıl  Fındık Alan Bazlı Desteğinin erken  ödenmesi için ÇKS çalışmalarını başlatmıştır.

ALAN BAZLI DESTEK ÖDEME ÇALIŞMALARI ERKEN BAŞLADI
Akyol,Hepimiz fındık üreticisiyiz. Benimde fındık bahçelerim var. Üreticilerimiz şunu da artık iyice bilmeli  ve hafızalarımıza yer etmelidir ki ; çok az bir ücret karşılığında yapılan  doğal afetlere karşı fındık sigortasını mutlaka yaptırmalıyız. Bir şey olmaz deyip tevekkül etmemeli, efendimizin sözü ile deveyi sağlam kazığa bağlayıp sonra tevekkül etmeliyiz. Yani fındık sigortasını mutlaka yaptırmalı doğal afetlere karşı maddi güvencede olmalıyız dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi