Ordu Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Özenç ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Başkan Enver Yılmaz, sürdürülen inşaatın dernek yönetimi ve üyelerinin katkıları ile artık belirli bir noktaya geldiğini, bundan sonraki süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkı sağlayacağını söyledi. 

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ…”

Başkan Enver Yılmaz seçim öncesi taahhüt ettikleri konulardan bir tanesinin de Ordu'da kendilerine getirilen projelere sonuna kadar destek olacakları konusunda olduğunu hatırlatarak, “Alevi Kültür Merkezi( Cem Evi) inşaatında belli bir aşamaya geldiğini tespit etmek suretiyle gördük. Tabi arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla, hayır toplamak suretiyle bu inşaatı bu noktaya getirmişler. Bu aşamadan sonrada zorlanmaya başlamışlar. Bizde İnşallah seçim öncesi vaatlerimizden bir tanesi de Büyükşehir Belediyesi olarak taraflı tarafız bütün derneklere, yapılara destek olacağımızı söylemiştik. Alevi Kültür Derneklerimizin de Ordu'da ki Altınordu ilçemizde böyle bir mekana ihtiyacı olduklarını biliyorduk. Biz üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah kış mevsimine kadar etrafını çevirmek suretiyle, bu mekanı kısmen de olsa hazır hale getirebilirsek ilk toplantımızı yine burada biraz daha kalabalık bir şekilde sizlerle yapmak isteriz.

“FARKLILIKLAR BİZİM RENKLİLİĞİMİZDİR, ZENGİNLİĞİMİZDİR…”


 Başkan Enver Yılmaz konuşmasının devamında, farklılıkların toplumsal olarak bir renklilik olduğuna dikkat çekerek,  “Bizim renkliliğimizdir bu farklılıklar. Özellikle Alevi ve Bektaşi yapısıyla Ordu insanının, hatta Karadeniz insanının muazzam bir uyumu vardır. Bu uyum bundan sonrada devam edecek. Zira biz 1994 yılından itibaren yerel yönetimlerde nihayetinde Ordu'da da ilk cem evini açmış yerel yöneticileriz. Hem Fatsa'da hem Ünye'de. Burada da üzerimize düşen, imkanlarımız çerçevesinde yapmamız gereken ne varsa gönül rahatlığıyla ve hemşerilerimizin mutluluğunu ön plana çıkartmak suretiyle destek olacağımızı söylüyoruz. Zenginliliğimizi, renkliliğimizi geliştirme adına yapacağımız her türlü yardımın da kamuoyu tarafından da olumlu karşılanacağını biliyorum. Ben Alevi Kültür Derneklerimizin Ordu şubesindeki görevli arkadaşlarımızı zaten tanıyorum. Önümüzdeki süreçte İnşallah tekrar geliriz, yerinde bakarız denetimini yaparız. Zaten bu işle yetkili arkadaşlarımızda sureci bundan sonra kontrol edecekler. İnşallah Ordu ismine ve talebe uygun güzel bir mekana kavuşmuş oluruz” şeklinde konuştu.
Alevi Kültür Derneği Dernek Başkanı Tuncay Özenç ise Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederken, 20 yıldır özlemi içerisinde oldukları Cem Evi’nin verilecek destekle kısa bir süre içerisinde hizmete kazandırılacağını ifade etti. 
Dernek Başkanı Özenç yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

 “BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE MİNNETTARIZ”


“Alevi Kültür Derneği Ordu Şubesi olarak 20 yıldır Ordu'da bir kültür merkezi cem evi özlemi istemi gayreti içerisindeyiz. Tabi bunu yapmak şimdiye kadar pek mümkün olmadı, arsa konusunda sıkıntılarımız oldu, mali konularda sıkıntılarımız oldu, dolayısıyla ancak geçen yıl temel atmak nasip oldu. Tabi proje itibariyle büyük bir proje. Kendi iç dinamiklerimiz ve kendi sağladığımız kaynaklarla belli bir noktaya getirmeye çalıştık. Tabi son noktada da bütün kaynakları tüketmiş ve ciddi anlamda da inşaatımızı da durdurmuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun bu noktada devreye girdi ve inşaatın geri kalanıyla ilgili taleplerimizi temin edeceğini söyledi. Biz Büyükşehir’e, Enver Yılmaz Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisine ve ekibine minnettarız. Hoşgeldiniz diyorum. teşekkür ediyorum.”Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi