Ortada bir proje olmadığını söyleyen Çavuşoğlu; sanal ortamda çizilmiş bir ‘proje görüntüsü’nün proje olarak kamuoyuna sunulduğunu iddia etti.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilen proje hakkında bilgi edinme dilekçesine “Şu an proje, tasarı aşamasında’ yanıtının verildiğini ifade eden Çavuşoğlu; "Yani proje yok! Olmayan projeye bizlerin karşı çıktığını iddia etmek halkı yanıltmaya yönelik çabadır. Gerçekleri söylemekten kaçmaktır. Sayın Yılmaz’ın 13 maddede sıraladıkları ve yaptığı ‘suçlamaları’ ciddiye almıyoruz. Bu açıklamalar ve ‘suçlamalar’ kendisinin yanıt vermek zorunda olduğu soruyu gündemden düşürmeye yönelik bir çırpınış olduğu biliyoruz."dedi.

 

Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Şimdi yanıtlaması gereken asıl soruları yenide soruyoruz: Sayın Yılmaz, kıyı dolgusu gündeme geldiğinden bu yana projede neler olduğu, nereleri kapsadığı hakkında farklı açıklamalar yapıyorsunuz, bunun nedeni projenin aslının olmaması mıdır veya tepkiye göre mi şekillendiriyorsunuz? Sayın Yılmaz, deniz dolgusu projesinin sanal ortamda yapılmış görüntüsü dışında, çizimi yapılmış, onaylanmış, Bakanlıklardan izinleri alınmış bir dosyanız var mı? Dolguyu hangi yasal dayanaklara göre yapıyorsunuz? İhaleyi izni olmayan bir proje için nasıl yaptınız? Yoksa sizin ağzınızda çıkan her sözcük ‘yasa’mı olarak kabul ediliyor? ‘Ben yaparım, yasal zorunlulukları sonra yerine getiririm’ diyerek mi başladınız?" Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi