Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Altınordu’daki Şirinevler Mahallesi’nde bulunan açık oto pazarlarında otomobillerini satmak için bekleyen araç sahipleri adeta sinek avlıyor. İkinci el araçlardaki yüksek fiyatlarından yakınan alıcılar, otomobillere uzaktan bakmakla yetiniyor. Oto Pazarı'nda vatandaşların pek fazla ilgi göstermediği lüks otomobiller satıcının elinde kalırken, vatandaşlar daha çok eski model araçların önünde toplanıyor. Oto pazarına gelen vatandaşlar “Önceden bakıcı çok oluyordu. Şimdi alıcıda yok bakıcıda yok” diyor.


Yılmaz, “Bayram üzeri olduğu için fiyatlar yüksek”


İkinci el uygun bir araç almak için oto pazarına gelen Ahmet Yılmaz, otomobil fiyatlarının çok pahalı olduğunu belirtti. Yılmaz, “Genelde bu dönemler fiyat çok yüksek olmaz ama bayram üzeri olduğu için fiyatlarda artış var. Fındık olmadığı için biz bu sene araçların çok yüksek olmayacağını düşünüyorduk ama şimdilik yanıldık. Birkaç ay sonrada fiyatlar böyle yüksek olursa kimse ticaret yapamaz” ifadelerini kullandı.


İnan, “İnternet çıktı mertlik bozuldu”


Önceden oto pazarının çok kalabalık olduğuna dikkat çeken Yusuf İnan da, “Neredeyse çocukluğumdan bu yana her pazar oto pazarına geliyorum. Özellikle son 2-3 senedir oto pazarı çok durgun. Araç ihtiyacı olanlar internetten bu hallediyor. Yıllar önce oto pazarının kendine özgü tarzı vardı. Şimdi bakıyorum o eski ruh kalmamış. İnternet çıktı mertlik bozuldu” yorumunu yaptı.
Editör: Haber Merkezi