Salgın nedeniyle Pazartesi günü açıklanan yeni önlemleri yeterli görmediklerini belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Salgın nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önlemler konusundaki açıklamasını dinlerken “dağ fare doğurdu” demekten kendimizi alamadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından “halk sağlığı sorunu”  değil, “ekonominin gereksinimlerini esas alan bir sorun”  olarak ele alındığını göstermektedir. Salgının seviyesine göre illeri dörde ayırdılar. Her alan için farklı önlemler getirildi. Ancak alınan önlemler dostlar alışverişte görsün anlayışıyla alınıyor. TTB ve diğer sağlık kuruluşlarıyla ortak hareket edilmeli.” dedi.

Uygulamalar turizm şirketleri için mi?

Salgına yönelik yeni uygulama konusunda kuşkuları olduğunu vurgulayan Kaya, “geçtiğimiz yaz aylarında turizm şirketleri lehine kısıtlamalarda geri adım atıldı. Mart ayı tatil bölgelerinde planların yapılma dönemi olduğu için hem salgın büyüyor hem de kısıtlamalar kaldırılıyor. Bu bir çelişki. Uygulamanın turizm şirketlerini için yapıldığı kuşkusu taşıyoruz.” dedi.

Acilen aşı yapılmalı

 “Salgını önlemek için önerilerimizi bir kez daha vurgulayalım. 1- Kırmızı ve turuncu bölgelerde en az 10 günlük kapanma olmalı. Maaşlar ödenmeli, gereksinimler karşılanmalıdır. 2-Ordu’nun da içinde olduğu kırmızı bölgelerde 30 yaş üstü herkes acilen aşılanmalıdır. 3- Tüm işyerleri 10 günlük kapanmadan sonra en az sarı bölge seviyesine gelene kadar dönüşümlü çalışmayı sürdürmelidir. 4- Esnaflara ekonomik destek artırılarak acilen ödenmeli. 5- Cumartesi, serbestliği sarı bölge seviyesine gelince uygulanmamalı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi