Ordu Yorum/Celal Yıldız

Kızılay Haftası nedeniyle Türkiye Kızılay Derneği Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen bir basın açıklaması yaptı. Kızılay’ın 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmediğine dikkat çeken Sağesen, Kızılay’ın Türkiye’nin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu bildirdi.


“Özveriyle çalışıyoruz”



İlhan Sağesen, “Savaşta ve barışta, sosyal hayatta,  uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılay’ı, mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütüyor. Türk Kızılay’ının sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhu” diye konuştu.


Birçok görev üstleniyor


Kızılay’ın birçok görevler üstlendiğini ifade eden Kızılay Ordu Şube Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılay’ı, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.


“Saygınlık kazandı”



“Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir.”


Türkiye’nin kan gereksinimini karşılıyor


“Türk Kızılay’ı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir.  Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılay’ı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılıyor. Türk Kızılay’ı ülkemizin birçok bölgesinde hizmet veren tıp merkezleri ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz, diğer vatandaşlarımıza da sembolik ücretlerle sağlık hizmeti sunuyor.”


“Bütün halka yönelik eğitim programları var”


“Kızılay, hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla personeli, üyesi, gönüllüleri ve işbirliği içinde çalıştığı kurum ve kuruluşların çalışanlarına ve halkın afet bilincini arttırarak afetlerden daha az zarar görmelerini sağlamak amacıyla özellikle çocuklar olmak üzere bütün halkımıza yönelik eğitim programları düzenliyor.”


“İlgi bu hafta ile sınırlı kalmasın”



“Türk Kızılay’ının çalışmaları zamanla sınırlı değil. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılay’ı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeği.”


Editör: Haber Merkezi