Ordu Yorum/Celal Yıldız

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde eşinin yanında şehit edilen Havacı Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun eşi Esra Aydoğdu’ya hayırsever bir vatandaş evinin tapusunu bağışladı. Eskişehir’deki dairesini şehit ailesine bağışlayan inşaat ustası Afyonlu Ali Dal, duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan İnşaat Ustası Dal, “Şehit bizim şehidimiz, Allah bize yine verir. Önemli olan böyle zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemek” açıklamasını yaptı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Ali Dal ve ailesine gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti.


Gözyaşlarını tutamadı



Gözyaşlarına hakim olamayan Dal, “Şehidimizin cenazesinde evini gördüm ve gerçekten çok duygulandım. Durulacak gibi değildi. O ev 70 milyon gördü. Ailemle konuştum ve Eskişehir’de bulunan evimizi bağışlamaya karar verdik. Sıfır ev, mezara mı götüreceğim. Zaten senede üç dört günlüğüne gelip kullanıyorduk. Allah bize yine verir. Önemli olan böyle zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemek. Şehit bizim şehidimiz. Yanan yürek bizim yüreğimiz” diye konuştu.
 

“Birbirimize kenetlenmemiz lazım”



Kendisinin de köylü çocuğu olduğunu ve yurt dışına 11 yaşında gittiğini bildiren İnşaat Ustası Ali Dal, “Bizim dünyada bir memleketimiz var orası da Türkiye. Memleketimiz 3-5 çapulcuya kalmamalı. Bizim birbirimize kenetlenmemiz lazım. Biz yatağımızda yatarken askerimiz dağlarda geziyor” şeklinde konuştu.


Balkanlıoğlu, “Bu davranış inşallah diğer vatandaşlarımıza da örnek olur”


Bağışı yapan kişinin Afyon’un Emirdağ ilçesinden olduğunu söyleyen Ordu Valisi, “Emirdağ Türkiye’nin mağdur ilçelerinden bir tanesi. Bu nedenle Avrupa’ya çok göç vermiş. Ali Dal kardeşimizde Fransa’ya göç etmiş ve orada sıva ustalığı yapıyor. Öyle büyük bir iş adamı falan değil. Televizyonda şehidimizin evini görünce Eskişehir’deki dairesini şehit ailesine hibe etmek istemiş. Örnek davranışından dolayı Dal ailesine teşekkür ediyorum. Bu davranış inşallah diğer vatandaşlarımıza da örnek olur” şeklinde konuştu. Balkanlıoğlu ayrıca Ali Dal’a duyarlı davranışından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Editör: Haber Merkezi