Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 127 bin aracın geçtiği ve çalışmaları devam eden çevre yolunun hizmete girmemesi nedeniyle Ordu sahil yolunda zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanırken Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin ana ve ara arterlerinde alternatif çözümler üretmeye devam ediyor.

 

Kıbrıs Caddesi’nde yol yapımı tamamlandı

 

Karşıyaka Mahallesi’nin önemli ulaşım arteri olan ve toplam uzunluğu 900 metreyi bulan Kıbrıs Caddesi’nin kazı dolgu, alt temel ve sıcak asfalt yapım çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerinde hâlen baskı beton kaldırım ve kavşak düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Sahil yoluna alternatif şehir içi trafiğini oldukça rahatlatan bu güzergâhla birlikte Altınordu’da yaşayanlar, önemli bir alternatif yola da kavuşmuş oldu.

 

Arif Hikmet Onat Caddesi - Ulubey yolu bağlantısıyla trafikte rahatlama

 

Altınordu ilçesinin önemli arterlerinden biri olan yolun Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanmasıyla birlikte Ulubey karayolundan Cumhuriyet Mahallesi mevkiine kadar trafikte önemli bir rahatlama sağlanarak, Atatürk Bulvarı’nın trafik yükü azaltıldı. Toplam uzunluğu 300 metreyi bulan bölünmüş yolun parke söküm işleri, kazı dolgu çalışmaları, alt temel ve sıcak asfalt çalışmaları tamamlanarak caddenin genişliğine uygun bir de köprü projelendirildi. Köprünün yapımına yakın zamanda başlanacağı kaydedildi.

 

Kazım Türkmen Caddesi’nde çalışmalar sürüyor

 

Kazım Türkmen Caddesi’nin 1 km’lik kısmında sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 3 km’lik bölümünde ise onarım (yol genişletme) çalışmalarına devam ediyor. Onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarına başlayacak Büyükşehir, proje kapsamında Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azaltılmasını amaçlıyor.

 

Mehmetçik Bulvarı-Soya Caddesi-İbrahim Fırtına Bulvarı sil baştan

 

Toplam uzunluğu 4,3 km olan güzergâhta gerçekleştirdiği menfez imalatıyla yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, altyapının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt çalışmalarına başlayacak. Daha sonra ise kaldırım ve çevre düzenlemesi yaparak bölgenin estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayacak Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmada da Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azaltılmasını amaçlıyor.

 

Çelebioğlu Caddesi-çevreyolu-otogar bağlantısında çalışma başladı

 

Büyükşehir Belediyesi’nce Altınordu ilçesinin önemli ulaşım arterlerinden ve toplam uzunluğu 1,5 km olan güzergâhta Arif Hikmet Onat Caddesi-Çelebioğlu Caddesi-Karşıyaka Bulvarı-Muhsin Tercan Caddesi hattı ile Ordu-Ulubey karayoluyla Ordu-Giresun karayolu birbirine bağlanırken; Çelebioğlu Caddesi, çevre yolu ve otogar alanının ulaşımı da gerçekleşmiş oluyor.

 

 Karapınar 1010 No’lu Sokakta 1. etap devam ediyor

 

Ordu Büyükşehir Belediyesin’ce, Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan ve 2. Sanayi Bölgesi ile Altınordu-Ulubey karayolu bağlantısı arasında ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştıracak 1010 no’lu sokakta asfalt öncesi alt temel çalışmalarının 1. etabına da başlandı. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi