Ordu, 27-28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan “Altın Kare Foto Maratonu” ile görsel bir şölene ev sahipliği yapacak. Ordu’nun doğası, insanı, eski evleri, unutulmaya yüz tutmuş sanatları, tarihi ve kültürü, farklı şehirlerden gelen fotoğraf gönüllülerinin deklanşöründe yeniden hayat bulacak.

Ordu’nun, fotoğrafın görsel gücüyle tanıtılacağı etkinlik kapsamında çekilen fotoğraflar, İlhan Türkmen, Ömer Şahin, Hasan Uçar, Şeref Akçay ve Doğan Köleoğlu’ndan oluşan jüriye sunularak en iyi derece için yarışacak.

 

Katılmaya değer bir şölen


Altınordu Belediyesi ve Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Derneği paydaşlığında hazırlanan fotoğraf maratonuna ilişkin değerlendirmede bulunan jüri üyelerinden Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Derneği (KUDOF) Başkanı İlhan Türkmen, etkinliğin içeriğine dair bilgilendirmede bulundu. Türkmen, aynı zamanda, fotoğraf tutkunlarının kendilerini geliştirmelerine de fırsat tanıyan bu etkinliğe tüm sanatseverleri davet etti.

Katılımın yüksek olacağını düşündüğünü belirten KUDOF Başkanı Türkmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları ve Altınordu Belediyesi işbirliğinde düzenlediğimiz ‘Altınkare Fotomaratonu’na, 27-28-29 Nisan tarihlerinde Türkiye’nin birçok ilinden Ordu’ya fotoğrafçılar gelecek. Ordu Altınordu ilçesinde kadrajlara yansıyacak olan fotoğraflar yarışmaya katılarak jüri huzuruna sunulacak. Altınordu ilçe sınırları içerisindeki 92 mahallede çekilerek yarışmaya sunulan karelerden, dereceye layık görülen fotoğraflar çeşitli ödüller alacaklar. İlimizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılmasına katkı sağlayacak olan bu etkinlik görsel bir zenginlik sunacak. Altınordu ilçesindeki turizmin canlanması, geçmişten günümüze bir köprü ve Altınordu Belediyesi’ne bir arşiv oluşturması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tür sanatsal faaliyetlerin yapılmasında kurumların desteği oldukça önemli. O nedenle Altınordu Belediye’sine ve Sayın Engin Tekintaş’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

Araya Ramazan’ın girmesi dolayısıyla ödül töreninin gecikmeli olarak 27 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını aktaran Türkmen, “Sergilenecek olan eserler, Altınordu Belediyesi’nin organize edeceği bir ortamda sanatseverlere sunulacak. Sergi ile birlikte ödül töreni de bu alanda gerçekleştirilecek. Öte yandan bu kapsamda Ordu’ya gelen misafirler, ‘Altın Kare Foto Maratonu katılım belgesi’ ile anlaşmalı otel ve restoranlardan indirimli faydalanabilecekler. Bir taraftan Ordu ilinin tarihine ışık tutacak olan bu etkinlik kapsamında, fotoğrafçılara ilin ekonomik yapısına yön vermiş ve sevilen kişiler Namık Altaş, İsmet Şenocak ve Muzaffer Yüce gibi isimler adına da özel ödüller takdim edilecek.” dedi.

 
Ordu, KUDOF’la dünyaya tanıtılıyor!

Fotoğraf hayatına 2008 yılında başladığını ifade eden KUDOF Başkanı ve fotoğraf sanatçısı İlhan Türkmen, amatör olarak adım attığı fotoğrafçılık serüvenini ise şöyle anlattı: “Her fotoğrafçı gibi ben de kompakt bir makineyle başladım. Fotoğraf çekmeye devam ettikçe de iş, profesyonelliğe doğru ilerledi. Daha sonraki dönemlerde, sosyal medya olmadığı için fotoğraf paylaşabildiğimiz bir alan olmadığı için Türkiye geneli fotoğrafçıların buluştuğu birkaç siteye fotoğraf yüklemeye başladım. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte diğer fotoğrafçılarla iletişimimiz daha kolay oldu ve Ordu genelindeki fotoğrafçılarla bir araya gelerek KUDOF grubunu kurduk. Daha sonra grup çalışmalarıyla beraber Altınordu Belediyesi olsun, Büyükşehir Belediyesi olsun ve Ordu Valiliği olsun bazı projeler yaptık ve sergiler açtık. Dernekleşme aşamasına giderek, Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Derneği’ni (KUDOF) kurduk. Bu dernekle; ilimizin tanıtılması, görsel olarak Türkiye’ye ve hatta dünyaya duyurabilmek amacıyla faaliyetlerde bulunduk. Bununla da başarılı olduğumuzu düşünüyorum, çünkü sosyal medya ve sosyal ağlar çok güçlü bir iletişim aracı. Burada dünyaya Ordu’yu tanıtabilme imkânınız oluyor. Biz de bu imkânı kullandık.” Ordu Yorum/Yasemin Kuzu/özel

Editör: Haber Merkezi