Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören gündeme geçilmeden önce bir açış konuşması gerçekleştirdi. Sözlerine Ordu’nun il oluşunun 100. Yılını kutlayarak başlayan Başkan Tören, Altınordu Belediyesi’nin 24 ayını değerlendirdi.

Bütçe 24 ayda 45 milyon TL artıya geçti

Başkan Tören özellikle Altınordu Belediyesi’nin mali anlamda elde ettiği başarıya dikkat çekti; 2017 yılının son çeyreğinden bu yana açık veren, eksilerde devraldıkları bütçeyi iyileştirdiklerini ve maksimum tasarruf, maksimum yatırım ve maksimum hizmet anlayışını benimseyerek belediye bütçesini 24 aylık dönemde 45 milyon TL artıya geçirdiklerini belirtti.

24 ayda 100 milyon TL borç ödedi

Göreve geldikleri günden itibaren sıkı para politikası, mali disiplin ile hizmetlerden ödün vermeden kaynakların etkin, ekonomik, verimli ve yerli yerinde kullanımını ön planda tutan çalışmalarla 100 MİLYON TL’nin üzerinde borç ödediklerinin altını çizen Başkan Tören, “Tasarruf yaptık, ancak hizmette tasarruf yapmadık. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Hizmet noktasında asla ve asla tasarruf yapmadık. Tüm imkânlarımızı Altınordu’muz için seferber ettik ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

Mali bütçe performansımız Türkiye ölçeğinde bir başarıdır

Mali bütçe performansının Türkiye ölçeğinde bir başarı göstergesi olduğunu hatırlatan Başkan Tören şeffaflık, katılımcılık vurgusu da yaptı.

Tören: “Mali bütçe performansımız yüz üzerinden 98, 5’tir. Bu Türkiye ölçeğinde bir başarıdır. Bu başarının yakalanmasında, Altınordu vizyonumuzun inşasında emeği ve katkısı bulunan Meclis üyelerime, desteklerini daima yanımızda hissettiğimiz Altınordu’muzun güzel insanlarına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eğitimden sosyal belediyeciliğe, kültürel etkinliklerden çevreye kadar birçok alanda başarılara imza attık, atmaya da devam edeceğiz.Tek sırrımız var, çalışmak. Güler yüzlü, halkının yanında, şeffaf, katılımcı bir tutumu benimsemek” dedi.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Aşkın Tören konuşmasını şöyle sürdürdü:

Belediyeye 24 ayda 18 yeni araç kazandırıldı

2019 yılında 36 olan Belediye hizmet aracı sayısını, 24 ayda hizmet araçlarında attığımız millileşme adımları sonucu 54’e yükselttik. Araç filomuzu da yüzde 50 artırmış olduk.

Bu başarı hepimizin

Altınordu Belediyesi’nin 24 ayda hayata geçirdiği proje ve yatırımlar hakkında meclise bilgi veren Başkan Tören, “Bu Başarı Hepimizin” diyerek başta meclis üyeleri olmak üzere tüm belediye çalışanlarına da teşekkür etti.

Tören: “100 Milyon TL geçmiş dönem borcu ödeyen, emekçilerine 1000’er TL ikramiye veren, çalışanlarının aylık ücretlerine yüzde 50’nin üzerinde artış yapan, araç makine parkını yüzde 50 artıran, şehirde değişim ve dönüşümü yaşatan alt ve üst yapı yatırımlarını hayata geçiren, bütün şehir eşit hizmet anlayışı ile 92 mahallesinde yılların hizmet beklentilerine cevap veren, sosyal belediyecilik alanında adeta tarih yazan, Altınordu’da hiç kimseyi yalnız bırakmayan, olağanüstü pandemi sürecinde olağanüstü performansı ile ülkeye örnek olacak çalışmalara imza atan, eğitime ve öğrenciye dev destekler veren, Dereli ’de yaşanan sel afetinden İzmir depremine kadar yardım elini uzatan, Tunceli Ovacık, Siirt Baykan ve Türkmen dağına kadar şefkat ve merhamet köprüleri kurabilen, Altınordu’da dayanışma seferberliği başlatıp tüm kesimleri kapsayan 15 Milyon TL’lik pandemi tamamlayıcı sosyal destek paketini devreye alan Altınordu Belediyesi, TÜM BUNLARI TEK 1 KURUŞ DAHİ BORÇLANMADAN başardı. Bu başarı hepimizin” şeklinde konuştu.

Başkan Tören’in konuşmasından sonra gündeme geçildi.

Meclis tarafından oylanan “Altınordu Belediyesi 2020 yılı idare faaliyet raporu” onaylandı.

Faaliyet raporuyla birlikte Denetim Komisyonu raporunun görüşüldüğü toplantıda ayrıca meclis başkan vekillikleri ve kâtip üyelikler ve encümen üyelikleriyle birlikte komisyonlara üye seçimleri de gerçekleştirildi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi