Altınordu Belediyesi Meclisi tek madde için olağanüstü toplandı. Belediye’nin 8 milyon TL’lik borçlanma yetkisi istemesine CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. AK Partili meclis üyelerinin çoğunlukta olması sebebiyle Altınordu Belediyesi borçlanma yetkisini aldı. Mevcut projelerin devam etmesi ve devam eden projelerin bitirilmesi için Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan’a yetki verildi.

“Krediye ihtiyaç var”

Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, “Belediyelerde bir nevi bir işletmedir. Dolayısıyla işletmelerde hem borç alma hem borç verme gibi hususlar var. Bazı hizmetler yapılmış ve hizmet alınmış dolayısıyla hak edişleri vermemiz gerekiyor. Şuan tahsilatların düşük olduğu bir dönemdeyiz. O yüzden bu süreyi hizmetlerin aksamaması için uygun kredi bulduğumuzda ki İller Bankası belediyelerin birinci tercihidir. Ama şuan İller Bankası ben kredi veremiyorum diyor. Artık o, onların bileceği iş. Bizde diğer bankalarda böyle bir kredi olabileceğini biliyoruz. Meclis karar verirse işlerin aksamasını ortadan kaldırabiliriz. Can suyu olması için bu krediye ihtiyaç vardır.” dedi.

“Dönem biterken borçlanmak iyi değil”

CHP’li meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu borçlanmaya tepki göstererek; “Bu dibe vurmuşluğun ifadesidir. Söyleyecek çok söz yok. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana derler ya işte o durumdayız. 8 milyon TL dediğimiz kredi alınacak. Olağanüstü borç olduğunu hepimiz biliyoruz. Belediyelerin dönem biterken borçlanması iyi değil.” dedi.

“Olay farklı yere çekilmemeli”

CHP ve MHP’li Meclis üyelerinin tepkisi sonrası tekrar açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, “Bu borçlanma değil. Ahmet’ten alıp Mehmet’e vermek. Borç stabil. Ahmet’ten alamadığımız parayı Mehmet’ten alıyoruz. Ahmet’ten aldığımızda ise Mehmet’in borcunu vereceğiz. Böyle bir döngü var. Çok fazla farklı yere çekilmemelidir.” diyerek tepkilere cevap verdi. Tartışmaların ardından yapılan oylamada ise borçlanma talebi AK Partili meclis üyelerinin evet oyuyla belediye meclisinden geçti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi