Altınordu Belediyesi, muhtarlarla iletişimin hızlı bir şekilde sağlanması ve mahallelerin sorunlarının kısa sürede çözümlenmesi amacı ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen ‘E-MUHTAR’ projesi kapsamında bilgisayar dağıtımına başladı. Altınordu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü teknik personellerince Muhtarlıklara kurulumuna başlanan bilgisayarlara yüklenen yazılımla muhtarlar vatandaşların taleplerini Belediyeye gelmeden bilgisayar ortamından iletip, takibini de yapabilecek. Elektronik ortamda Muhtarlardan gelen talepler, doğrudan sistem üzerinden ilgili birime yönlendirilecek ve takibi yine elektronik ortamda yapılıp sonuçlandırılacak.

Başkan Tören: “Zaman teknoloji zamanı” 

‘E-MUHTAR’ projesinin Muhtarlıkların yönetime katılımlarını sağlamanın önemli araçlarından biri olduğuna dikkat çeken Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN, “yeni nesil belediyecilik örneği olan bu uygulama ile Belediye hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların kısa sürede Belediyemize iletilmesi, Belediyemiz ile Muhtarlarımız arasında var olan iletişim kanallarının artırılmasının yanında  Muhtarlarımızın da etkinlik ve işlevselliğinin çoğaltılması amacıyla bu projeyi hayata geçirdik.” Dedi.

Gerçekleştirilen ‘E-MUHTAR’ projesini değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Altınordu Belediyesi olarak şehrimizin dört bir yanında klasik belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. ‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ için gerçekleştirdiğimiz vizyon projeleri bir bir hayata geçirirken çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla istişare içerisinde olmaya da devam ediyoruz. Çalışmaların daha hızlı gerçekleşmesi, muhtarların bir dilekçe için Belediyeye gelmek zorunda kalmaması ve pandemi sürecinde toplum sağlığına katkı vermek amacıyla 92 mahalle muhtarımıza bilgisayar dağıtımı yapıyoruz. Dünyada zamanın, teknoloji zamanı olduğunu biliyoruz. Artık bütün sınırların kalktığı, değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir dünya düzenindeyiz. Bu sebeple dağıtımına başladığımız bilgisayarlarla çalışmalarda zaman kaybının önüne geçerek vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde hizmet edeceğiz. Bilgisayarların dağıtılmasının ardından periyodik olarak düzenleyeceğimiz eğitimlerle aktif olarak kullanılan bir sistemi hayata geçirmiş olacağız” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi