Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

·         Ordu’nun ilk modern otogarının Ünye’ye açılmasından sonra artık tüm gözler Altınordu’ya yapılacak otobüs terminalinde. Eskipazar Mahallesi’ne yapılması düşünülen terminal için, mevcut otogardaki işletmeciler uzaklıktan şikayet ettiler.

Yaklaşık 40 yıllık bir tarihe sahip Altınordu Otobüs Terminali, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılarak yerini yeşil alana bırakacak. Otogarın taşınacağı yer olarak şu an net bir bilgi yok. Ancak yeni otobüs terminalinin önceki Belediye Başkanı Seyit Torun’un gösterdiği Eskipazar Mahallesi’ne yapılması öngörülüyor.

Modern görüntüye sahip ilk otobüs terminalinin Ünye’ye açıldığı Ordu’da, Altınordu’ya terminal için ilk kazmanın ne zaman vurulacağı merak konusu. Mevcut otobüs terminalindeki işletmecilerden Engin Gümüştepe ve Kadir Çakır, yeni otogarın kendileri için dezavantaj olacağını belirtti. Terminalin şehir merkezine uzak olmasından yakınan işletmeciler zorluk çekeceklerini söylediler.

Gümüştepe, “Bilet fiyatları artar”

Yeni otogarın şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacağını ama bilet fiyatlarında artmaya neden olabileceğini kaydeden Altınordu Otobüs Terminali’ndeki işletme sahiplerinden Engin Gümüştepe, “Yapılacak otogarın şehrin dışında olması da bizim işimizi zorlaştırır. Orası için belediyenin otobüs tahsis etmesini bekliyoruz. Yoksa vatandaş taksiye binmek zorunda kalır. Bir başka sıkıntıda bilet fiyatlarında artma olur. Otobüs terminalinde bilet uygun olur ama şehir merkezindeki acentelerde fiyat yükselir. Örneğin şuan Ankara’ya bilet 60 liraysa o zaman 70 lira olur” şeklinde konuştu.

Çakır, “Otogar taşınırsa ulaşım zorlaşacak”

Otobüs terminalindeki bir başka işletmeci Kemal Çakır da, “Otobüs termalinin şehir dışında olmasından dolayı hem vatandaş hem de biz zorluk çekeriz. Burası şehir içinde bir yer. Biletini almak isteyen gelip alıyor. Otogar taşınırsa ulaşım zorlaşacak. Mesela buradan günde 10 kişi bilet alıyorsa oradan 5 kişi bile almaz. Böyle olunca bizim şehir içine şube açmamız gerekiyor. Bu da bize ekstra bir külfet. Ulaşım için belediyenin bize servis tahsis edeceğini düşünmüyorum. En fazla dolmuş veya halk otobüsü olur” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi