Programda konuşan ve 20 Ocak’tan itibaren nasıl bir belediye kuracaklarını, nasıl bir yönetim anlayışı izleyeceklerini halka anlattıklarını belirten Aşkın Tören, “Bizim bütün hizmetlerimizin sonu insana çıkar. Tüm hizmetlerin başında insan var. Güçlü başkan olmanın değil adil insan olmanın derdindeyiz. 6 T projelerimizle Altınordu yeni hamle yapacak. Yeşiliyle, mavisiyle çekim merkezi haline gelecek.” dedi.

Ne yapılacaksa ortak akılla yapılacağını belirten Aşkın Tören, kibirlenmeyeceğini, ötekileştirmeyeceğini ve ulaşılamaz olmayacağını söyledi. Ardın ise bir bir projelerini açıkladı.

İnovasyon Merkezi

Bu şehre İnovasyon Merkezi kurmayı hayal ediyoruz. Dünyada 961 İnavasyon Merkezi var. Bizim kuracağımız kapasitedeki bir tesis Türkiye’de sadece İstanbul’da var. Bilişimin ve teknolojinin imkanlarını Altınordu’nun emrine sunacağız. Akıllı şehirler yarışında şehrimizi geride bırakmayacağız. Birçok alanda akıllı şehir uygulamalarını Altınordu’nun hizmetine sunacağız. Hizmet erişiminde hızımızı ve insanların hazzını artıran bir yatırım olacak.

Mesleki Eğitim Merkezi

“İstihdam deneyimimizden yola çıkarak bu şehrin çocukları meslek kazanacaklar ve mesleksiz genç bırakmayacağız. Ümitsizliği ve işsizliği tarihe gömeceğiz. Yola çıktığımız ilk günden itibaren Altınordu göç veren değil ülkesine güç veren şehir olacak. Atılımlarla şehrimizi cazibe merkezi haline getireceğiz. İstihdam artıran belediye, gençleri meslekle tanıştıran belediye olma yolunda adımlar atacağız. Altınordu’muzu gençlerin güven merkezi yaparak yepyeni bir döneme imza atacağız.”

Kooperatiflerle çiftçilerimizi destekleyeceğiz

“Yasal mevzuatta düzenleme yaparak belediyemiz bünyesinde Tarımsal Destek Şubemizle Altınordu tarımını geliştireceğiz. Kooperatifleşmeyi yaygınlaştırırken Ziraat Odaları, Tarım İl Müdürlüğü’müz, TKDK ve üniversitemiz ile birlikte işbirliği yapacağız. İnanın zor değil. Çiftçilerimize sembolikte olsa hedef koyduk. 5 bin 200 büyükbaş hayvan dağıtıp süt ve süt üretiminde çiftçinin yanında olmayı hedefliyoruz. 100 bin fidan dağıtımı yaparak şehrimizi meyve cennetine dönüştürmek istiyoruz.”

Her mahalleye danışman projesi

“92 mahallemize bizler danışman tayin etmeyi düşünüyoruz. Sadece kurumsal hizmetlerimizi değil, mahallelerimizde yaşanan sorunlar başta olmak üzere tüm sorunları takip edecek ve vatandaşla bizim aramızda köprü olma görevini inşa edecek.”

Nostaljik tramvay

“Yeni Fidangör olarak ifade edilen bölgede bir Beyoğlu’ndan daha şık, tamamen güneş enerjisiyle çalışan, Garajlar ile Ada Fırını arasında gelip-giden, çocuklarımızın arkasında asıldığı, yaşlılarımızın mesafeyi tramvayla gitmesini amaçlayan ve şehir estetiğine katkı sağlayan projeyi hayata geçirmek istiyoruz.”

Toplam 52 projesini kamuoyu ile paylaşan Aşkın Tören finansman modelleri çalışılmış projeler hazırladıklarını belirtirken,” Biz başaracağımıza inanıyoruz. Gönül Belediyeciliği ile Altınordu’yu zirveye taşıyacağız” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi