Valilikten yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: "Valiliğimizce, doğal hayatın ve sosyal yaşantımızın bir parçası olan hayvanların; olumsuz kış şartlarının hüküm sürdüğü bugünlerde rahat yaşamalarını sağlamak, onlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını sağlamaya matuf, kamu kurumlarının yasal yükümlülüklerini hatırlatan bir genelge yayımlanmıştır.

 

Bazı hayvanseverlerimiz tarafından söz konusu genelgenin içeriği ve muhteviyatıyla ilgili bazı yanlış algılama ve değerlendirmeden kaynaklanan yorumlar yapıldığı görülmektedir. 

 

Ağır kış şartlarının hüküm sürmekte olduğu bugünlerde, aşırı soğuklar ve yiyecek bulamamaktan dolayı sokak hayvanları telef olmaktadır. Bahse konu genelge ile, sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından dolayı telef olmalarını önlemek amacıyla geçici süreyle daha korunaklı yerlerde barınmalarına yönelik kamu kurumlarınca yapılması gereken çalışmalar ve yasal yükümlülükler hatırlatılmıştır. Kış aylarının geçmesiyle birlikte korunaklı yerlerde barındırılan sokak hayvanları, doğal ortamlarına bırakılacaktır." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi