Düzenlenen programa Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 52 stajyer ile Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Başkanı Hatice Şahin Ergül, Oda Başkan Yrd. Orhan Murat Gür, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, Staj Komisyonu Başkanı Mustafa Çörtük ve Staj Komisyonu Üyeleri ve katıldı.

Zorunlu Stajyer Eğitimi öncesi Ünye’den, Fatsa’dan, Gölköy’den, Kumru’dan gelen 53 stajyer ile TESK Otel’de sabah kahvaltısı yapıldı

“Birliktelik kültürünü geliştirmeliyiz”

Kahvaltı sonrası düzenlenen Zorunlu Stajyer Eğitim Toplantısında açılış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “ Değerli arkadaşlar her ne kadar adında zorunluluk olsa da bu toplantının temel amacı; birlik, beraberlik duygusunu ve meslektaşlık hukukunu geliştirmek. Bugün Ordu Mali Müşavirler Odası’nın 375 üyesi, 53 stajyeri ve 150 de staja giriş sınavına katılan kişi var. Önemli bir kuşak geliyor. Bizler bugün bu kuşağın gelişmesi, onların meslek camiasına kazandırılması, bu değişime ayak uydurmaları için bu toplantıları düzenliyoruz.

Stajını bitiren belgesini alan bir arkadaşımız için büro açmak çok kolaydır. Ama bu büroları sürdürebilir olması için birliktelik kültürünü geliştirmeliyiz. Birlikte çalışma ve kurumsallaşma konusunda önemli adımlar atmalıyız. Yanımızdaki stajyerleri ortak yapmalıyız. Mesleki kalitenizi belirlemeniz için bilmek, üretmek çalışmak ve çabalamak gerekiyor.’’ dedi.

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel; ‘‘Bu kürsüden defalarca konuşma yaptım fakat en zoru siz genç meslektaşlarımın karşısında oluyor. Değerli başkanım bizleri buraya davet etti, amacı en genç mali müşavirler ile en yaşlı mali müşaviri buluşturması diye düşünüyorum. Biz eskiler hep derler ki yaşlılar tecrübeli, tecrübeli sizlersiniz, çünkü; bu mesleği ben 45 yıl yaptım, bizim zamanımızda bu işin her tarafını gördük bu işi elle yaptık bir kırmızı kalem bir mavi kalem vardı. Geldiğimiz sürece baktığımız da değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte mesleğimiz yaşana dinamik bir meslek olduğunu görüyoruz. Önünüzde büyük bir yaşam var hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Toplantı sonrasında toplantıya katılan stajyerlere katılım sertifikası verildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi