Düzce Muharip Gaziler Derneği iki önemli ismi birden ağırladı. Derneğe, Güney Kore Ankara Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Jooseong Han ve Muharip Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Şükrü Tandoğan misafir oldu.
Güney Kore Ankara Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Jooseong Han ve Muharip Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Şükrü Tandoğan Düzce Muharip Gaziler Derneği’ne bir ziyarette bulundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu ve gaziler tarafından ağırlanan Han ve Tandoğan gazilerle uzun uzun sohbet etti.
Güney Kore Ankara Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Kore Savaşı’nda canını ortaya koyan gazilere teşekkürlerini dile getirirken, Kore halkının gazileri unutmadığını ve unutmayacağını ifade etti.
14 aydır savunma ateşi olarak görev yapan Han “Benim en önemli görevlerimden biri Kore gazilerine destek vermek” diyerek “Kore Savaşı’nın ardından ateşkesten sonra 60 yıl geçti. Biz, siz gazilerimiz ve şehitlerimiz olmasaydı şimdiki Kore’de yaşayamazdık. Biz bunun farkındayız ve Kore halkı olarak sizi unutmadık unutmayacağız” dedi.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “1950’de başlayan Kore Savaşı’nda Türkiye Cumhuriyeti de Kore devletinin bağımsızlığı ve egemenliği için Kore devletinin yanında savaşmıştır. Birinci Dünya Savaşından sonra Türk askeri Kore’de de Kıbrıs’ta da kahramanlığını göstermiştir. Sayın Ateşemizin Kore’de savaşan Türkiye’deki gazilerimizi bizzat ziyaret etmesi de bizi son derece onurlandırmıştır” diye konuştu.
Muharip Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ise gündemi değerlendirdi.
Kaynak: iha