Saadet Partisi İl Başkanı Av. Erkan Temiz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu'nun aldığı karar gereği tüm Türkiye'de bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarıyla seçime katıldığını söyledi.

 

İlçe belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin de tespit edildiğini belirten temiz; “ İlçelerin mevcut siyasi şartları seçmen yapısı bu tespitlerimizde dikkate alınmıştır. Tespit edilen adaylarla en iyi sonucu alan partinin Saadet Partisi olduğu 31 Mart’ta görülecektir. Bu seçimlerin sonucunda Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyeleri başkanlıkları ve belediye meclis üyelerinde Saadet Partisi güçlü bir şekilde yer alacaktır.” dedi.

İdris Naim Şahin’in hayatından da söz eden Temiz, şöyle konuştu: “Adayımız İdris Naim Şahin, Ordulu bir köy çocuğudur. Kendisinin başarılı bir eğitim hayatı olmuştur. İş hayatına 42 yıl önce 1977 yılında Ordu Valiliği’nde kaymakam stajyer olarak başlamıştır. Hayatında ilk kiralık evi Altınordu’nun Saray mahallesinde olmuştur. Ülkemizin farklı bölgelerinde 7 ilçede kaymakamlık yapmıştır. Beş yıl İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevinde bulunmuş ve bu görev esnasında sürekli belediyelerle birlikte çalışmış, denetimlerde bulunmuştur.1994-2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir belediyesinde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Kendisi 17 Ağustos 1999 depremi sonrası kurulan Sakarya Büyükşehir Belediyesinin teşkilatlanması ve altyapı hizmetlerinin koordinasyonunda bulunmuştur. 2001 yılından itibaren aktif siyasete başlamıştır. 2 dönem İstanbul ve bir dönem Ordu’muzda milletvekili seçilmiş, kurucusu olduğu Ak Parti’de yaklaşık 9 yıl genel Sekreterlik görevini yürütmüştür. 2011-2013 yılları arasında Ordu milletvekili olarak İçişleri Bakanlığı görevini yürütmüştür.”

Kısa sürede Ordu’ya gelecek

Şahin’in en kısa sürede Ordu’ya gelerek çalışmalara başlayacağını belirten Temiz; “Doğudan batıya görev yaptığı her yerde iz bırakan başkanımız Ordu’da da hoş bir seda bırakmıştır. Hemşerilerimiz, Şahin’in kuruluşundan bu yana büyük emekler verdiği Ordu Büyükşehir Belediyesine başkan olmasını istemişlerdir. Bu istek son 6 aydır artarak devam etmiş ve karşı konulmaz bir ısrara dönüşmüştür. Partimiz hemşerilerimizin bu ısrarına aracılık etmiş ve genel merkezimizin Şahin ile görüşmeleri sonucunda Şahin ile başkan adaylığı konusunda mutabakat sağlanmıştır. Partimizin adayı olan Şahin kısa sürede ilimize intikal ederek seçim çalışmalarına başlayacaktır.” diye konuştu.

 

 

 

“19 ilçede aday çıkardık”

Başkan Temiz 19 ilçenin tamamında Saadet Partisi’nin seçime katıldığını belirterek, ilçe adaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Temiz; “Resmi düzeyde herhangi bir siyasi partinin Saadet Partisi’ne destek vereceği gibi bir açıklama olmadı. Fakat biz bütün siyasi partilerin seçmenlerinden adayımıza yönelik büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Bugün yapmış olduğumuz bir görüşmede Şahin, önümüzdeki günlerde Ordu’ya geleceğini belirtti. Fakat tarih şu anda net değil.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi