Altınordu Belediyesi ve Ordu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 'Anne Üniversitesi' projesi kapsamında ilk ders yapıldı. 8 Hafta Boyunca Ordu Üniversitesi Öğretim görevlileri tarafından ODÜ Yerleşkesi'nde verilecek olan derslerin ardından katılımcılara sertifika verilecek. İlk dersi Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara ile birlikte başlattılar.

İlk derse katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Annelerimizin toplumun en önemli bireyleri olduğunu asla unutmamak gerekiyor. TÜİK’in ilimiz için verdiği boşanma oranları oldukça yüksek ve ilimizin Türkiye sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alması bizleri fazlasıyla üzdü Altınordu Belediyesi olarak bunun önüne geçebilmek ve süreci doğru yönetebilme adına “Anne Üniversitesine” başlamak istedik. Proje ile aile içi eğitim başta olmak üzere, aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocukların eğitimi, sağlık konusunda ailelerin daha mutlu hale getirilmesi noktasında önemli bir mesafe kazandırılacaktır” dedi.

“Anneyi eğitmek en kalıcı ve en uzun soluklu yatırım”

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara “Altınordu Belediyesi ve Ordu Üniversitesi tarafından başlatılan bu proje sayesinde eğitimde kalıcı bir yatırım olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çocukları eğitmek de geleceği eğitmektir. Türk toplumunda, aile toplumun temeli, ailenin temeli de annedir. Anneyi eğitmekte en doğru ve en kalıcı yatırım olsa gerek.”

 “Proje bizlere çok şeyler katacak”

Projeden oldukça memnun olduklarının ifade eden Anneler ise “Böyle bir proje içinde yer almaktan çok mutluyuz, Üniversite hayalimiz gerçekleştiriyoruz. Burada öğrendiğimiz bilgileri kendi ev hayatımızda ve aile yaşantımıza yansıtarak daha mükemmel bir aile yapısını oluşturacağımızdan eminiz” şeklinde konuştular.
Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi