Ordu’nun turizm potansiyelin ortaya çıkarılması, tanıtılması ve bu yolla Ordu’da turizm hareketliliği sağlanması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, 18 ayrı ülkeden Ordu’ya gelen 32 Arap gazeteci Ordulu gazetecilerle Boztepe’de kahvaltıda buluştu.

Ordu’nun doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini Arap alemine tanıtmak ve Arap turistleri Ordu’ya çekebilmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Arap gazeteciler, Ordu’ya hayran olduklarını ve tekrar gelmek istediklerini belirttiler.

Ordu Valiliği Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Arap basını ile Ordu basınını kaynaştırmak istediklerini belirterek; “Bu  proje kapsamından daha öncede çeşitli etkinlikler düzenlenmişti. Bu anlamda destek sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada “Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor” projesi kapsamında birtakım etkinler devam edecek.” dedi.

 İl Kültür ve  Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise; Ordu’nun doğal güzelliklerini paylaşmak için burada olunduğunu ve Arap misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini belirterek; “Umarım memnun kalmışlardır. Ordu Valiliği’nce hazırlanan bir program dahilinde, 17-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında 5 gün süreyle Ordu’nun yaylalarını, köylerini, derelerini, şelalelerini, tarihi mekanlarını gezen Arap gazeteciler, Mayıs 7’si şenliklerine de katıldılar. Ülkelerine döndüklerinde umarım güzel şeyler anlatırlar, misafirlerimizi tekrar Ordu’da görmek istiyoruz.” diye konuştu.Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi