Gölköy ilçesi Kozören Mahallesi’nde inşa edilen İçme Suyu Arıtma Tesisinin geniş bir bölgeye sağlıklı ve temiz içme suyu hizmeti sunacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olan tesis Gölköy ve Gürgentepe ilçelerine hizmet verecektir. Projenin ikinci aşamasında ise yapılacak yeni tesis ile Ulubey ilçesinin üst mahallelerine arıtılmış içme suyu sunulacak” dedi.

Son teknolojik sistemlerin uygulandığı tesisin Türkiye’nin ve Avrupa’nın en modern içme suyu arıtma tesislerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Güler, “3 bin 330 m2’si açık alan ve 2 bin 270 m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 5 bin 600 malana kurulan tesis, saniyede 210 litre ve günde 17 bin ton su arıtım kapasitesine sahiptir. Hızlı kum filtreli sistemin uygulandığı tesis ile içme suyundaki bulanıklık sorunu ortadan kalkacaktır. En az 50 yıl kullanım ömrü olan tesis konvansiyonel tip, modern ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde inşa edildi. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

İkinci aşamada yeni bir tesis inşa edilecek

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projenin ikinci aşamasında yeni bir tesis daha inşa edileceğini belirterek, “Geniş bir bölgeye sağlıklı ve temiz içme suyu hizmeti sağlayacak olan yeni tesis, Gölköy ilçe merkezi ve mahalleleri ile Gürgentepe ilçe merkezi ve mahallelerinin yanı sıra çevre bölgelere de hizmet verecektir. Projenin ikinci aşamasında ise yapılacak yeni tesis ile birlikte Ulubey ilçesinin üst mahallelerine de arıtılmış içme suyu hizmeti verilmiş olacak” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi