Bazı programlara katılmak üzere Ordu'da bulunan Kurtulmuş, poliklinik hizmeti vermeye başlayan Yeni Ünye Devlet Hastanesini ziyaret etti. Kurtulmuş, konuşmasında, hastanenin sadece Ordu çapında değil Türkiye çapında çok güzel bir hastaneyi ziyaret ettiklerini söyledi.

 

Çeşitli aksaklıklardan dolayı hastanenin açılışının bugün yapılamadığını ama gün gün takip ederek hastaneyi bu noktaya kadar getirdiklerini belirten Kurtulmuş, "Poliklinik hizmetleri bugünden itibaren başlıyor. Eski Ünye Devlet Hastanesinin buraya taşınması biraz zaman alacak. Bu zaman içerisinde bütün ünitelerinin buraya gelmesi sağlanacak" diye konuştu.

 

Hastanenin Ordululara hayırlı olmasını dileyen Numan Kurtulmuş, binanın 37 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini anlatarak, "Toplamda 63 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş bir hastaneye sahibiz" ifadesini kullandı.

 

Hastanede tek, iki ve üç kişilik odaların bulunduğunu belirten Kurtulmuş, "Binanın bütün kapasitesinin kullanılması durumunda yaklaşık 425 yataklı hastane olabilecek durumda. Burası büyük bir araştırma hastanesi ve üniversite hastanesi olabilecek noktada. Bu yatırımın bu seviyelere kadar gelmesinde emeği geçenlere yürekten şükranlarımı sunuyorum" dedi. Kurtulmuş, 2002 - 2014 yıllarında Ordu'da sağlık harcamalarının yaklaşık 110 milyon lira olduğuna işaret ederek, "Bu hastane gibi devam eden 4 büyük hastanemiz var. Bunlardan biri 600 yataklı üniversite araştırma hastanesi, diğeri 200 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi, bir diğeri 50 yataklı Kumru Devlet Hastanesi, dördüncüsü ise 20 yataklı Gürgentepe Devlet Hastanesidir. Devam eden bu hastanelerin maliyeti devletimize yaklaşık 204 milyon lira olacaktır. İnşallah en kısa sürede bu hastanelerin de açılışını gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

 

Hizmet yapmak siyasetin görevidir

 

Hizmet yapmayı, yollar yapmayı, havalimanları açmayı sürdüreceklerini dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Bu istikrarını sürdürürse 5 sene, 10 sene sonra Türkiye'nin uçak yapması da denizaltı yapması da, tank yapması da helikopter yapması da savaş uçakları, yolcu uçakları yapması gerçekleşecektir. Onun için 'Biz ne güzel hizmetler yapıyoruz' demiyoruz. Hizmet yapmak siyasetin görevidir. Hizmet yapmak siyasi iktidarların vazifesidir. Oyları siz verdiniz. Sayın Erdoğan'ı 2002 yılında iktidara siz getirdiniz. Bütün baskılara rağmen Türkiye'de yüzde 52 oy vererek cumhurbaşkanını siz seçtiniz. İnşallah 7 Haziran'da da Ordu'da 5'te 5 yaparak bu hizmet kervanının sürmesi için yeniden kararlılığımızı ortaya koyacağız." AA

 

 

Editör: Haber Merkezi