Göçükte kalan işçilerin sağ olarak göçükten çıkarılmasını temenni ederek yaptığı açıklamada, “Soma’da 301 işçi, Torunlar inşaatta 10 işçi öldü. Şimdi de Ermenek’te toplu ölüm var. Her gün iş cinayetleri yaşanıyor.  Türkiye’de yıllardır uygulanagelen ve AKP ile daha da hız kazanan özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarının, işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayan, kar hırsını her şeyin önüne koyan politikaların sonucunu bir kez daha, bu sefer Karaman’da gördük. Bu facianın sorumlusu AKP hükümeti ve patronlardır. Madenleri sermayenin insafına terk eden, işin sağlığını ve karın sürekliliğini işçinin sağlığının önüne koyan AKP hükümeti, bu faciadan en az maden patronları kadar sorumludur!” dedi.


Sorumlulardan hesap sorulmalı   


“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik derhal istifa etmeli; sorumlular yargılanmalıdır.”. diyen Poyraz, “ Madenlerde özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarına derhal son verilmeli, madenler kamulaştırılmalı, madenlerde çalışan tüm işçiler, kamu işçisi olarak çalıştırılmalıdır.” biçiminde öneride bulundu.


Barış bozulmamalı



Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, son günlerde barış sürecini tehlikeye sokan karanlık güçlerin, günlük yaşamını sürdüren asker ve polislere yönelik öldürme eylemelerini de eleştirerek “Kimsenin yaşam hakkı yok edilemez.” dedi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi