Bir gazetecilik ve haber alma faaliyetini askeri casusluk olarak değerlendirmenin kabul edilebilir bir şey olmadığını savunan CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, "Unutulmamalıdır ki; ”Basının birinci görevi, zamanın olaylarıyla ilgili en taze ve en doğru haberi elde etmek ve bunu derhal ortaya çıkartarak bütün ulusa mal etmektir.” Ne yazık ki bugünün Türkiye’sinde dürüst gazetecilik bedelsiz değildir." dedi.

"Yasadışı yollardan silah kaçakçılığı yapan birilerini gazetecilik gereği ortaya çıkarmak için görevini yerine getiren Enis Berberoğlu, Can Dündar, Erdem Gül ve Cumhuriyet gazetesi cezalandırılıyorsa ve bu ülkenin siyasi iktidarı bunun hesabını vereceksiniz diyerek tehditler ediliyorsa, bu ülkenin çivisi çıkmıştır." diyen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Temyiz aşaması varken, Anayasanın milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili güvenceleri ortadayken, ikametgahı belliyken mahkeme tutuklama kararı verebiliyor. Ama bu ülkede damatlar, FETÖ terör örgütünün siyasi kanadındaki imamlar, hırsızlık, talan yapan bakan ve milletvekilleri yine aynı şekilde Atatürk’ün manevi şahsına hakaret eden sapkınlar, çocuklarımıza yurtlarda tecavüz edenler, kadınlarımızı acımasızca katledenler, kısacası siyasi iktidara yakın ve yandaşı olanlar serbest bırakılarak, elini kolunu sallayarak bu ülkede yaşamaya devam etmektedirler. Bu hukuksuz ve adil olmayan tutumlarıyla toplumu yozlaştırıyorlar.

Liverpool taraftarının, takımları için söylediği meşhur bir şarkı vardır "Asla yalnız yürümeyeceksin" diye. Biz de buradan Genel Başkanımıza sesleniyoruz; asla yalnız yürümeyeceksin!"

'Karadeniz Genel Başkanımızın arkasındadır'

Adalet yürüyüşüne destek amacıyla yerel anlamda da eylemlerin yapılacağını belirten Şahin, "Hava müsait olursa cuma günü bir yürüyüş organize edeceğiz. Ayrıca Genel Başkanımızın yürüyüşüne destek amaçlı olarak Karadeniz il başkanları olarak arkadaşlarımızla görüşme halindeyiz bayramdan sonraki hemen ilk gün; Rize, Trabzon'a; Trabzon, Giresun'a; Giresun, Ordu'ya; Ordu, Samsun'a olmak üzere bütün Karadeniz illeri birleşip Samsun'da bir basın açıklaması yapacağız. Oradan,  Genel Başkanımız nerede ise, destek amaçlı 'Karadeniz Genel Başkanımızın arkasındadır' sloganıyla onun yanında yer alacağız."diye konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi