MHP Ordu İl  Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Gürgentepe İlçe Ziraat Odası Başkanı Akın Çalış’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette son dönemlerde fındık dikim alanlarının genişletilmesi üzerine yapılan spakülasyonları eleştiren Enginyurt  uygulamanın çok yanlış olduğunu ifade ederek, ziraat odalarını da bu konuda göreve davet etti.

 "Serbest bırakmak yanlış”

Konuşmasının devamında iktidarı ve ziraat odalarını bu yanlıştan geri dönmeleri için göreve davet eden Enginyurt, şöyle devam etti: “Bafra ve Çarşamba gibi ne ekersen, ne dikersen verim alınan topraklar, şimdi fındık dikim alanları olarak tescillenmiş. Bu sene fındığın olmadığını düşünerek, problem yok gibi görünse de, İnşallah fındığın olacağı günler de gelecektir. Fındık olduğunu zaman bu kadar geniş topraklar üzerinde bir üretimin yapıldığı Türkiye’de bu fındığı kime satacağız, kime pazarlayacağız ve bu fındık hangi değeri bulacaktır. Onun için, AK Parti’nin fındık dikim alanlarını serbest bırakmasını yanlış bulduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Asli görevlerini yapsın”

Ordu Ziraat Odası başta olmak üzere, Ziraat odalarına sesleniyorum ve diyorum ki; hükümete takla atana kadar çiftçinin hakkını savunun diyen Enginyurt, Ziraat Odaları Başkanlarının asli görevlerini yapmalarını isteyerek sözlerini şu şekilde tamamladı; “Belediye Başkanlarının başarısını konuşacağınıza, AK Parti’nin il ve ilçe başkanı gibi davranacağınıza çiftçinin yanında yer alın. Çiftçi mağdur, perişan edilmiştir. Bu dikim alanlarının serbest bırakılmasının zararını önümüzdeki yıllarda Ordulu fındık üreticisi acımasız bir şekilde yaşayacaktır. Ordu Yorum

 

 

 

Editör: Haber Merkezi