Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinin 94. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Altınordu ilçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, kurumların anıta çelenk bırakmasıyla başladı. Ulu önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Engin Tekintaş, Atatürk'ün Ordu ziyaretinde önemli mesajlar verdiğini ifade ederek, “Daha önceleri geleneksel olarak Rüsumat Anıtı’nda düzenlenen kutlamalar, çalışmalar nedeniyle Atatürk Anıtı’nda gerçekleştiriliyor. Ama inşallah 95. Yılını yine Rüsumat Anıtı önünde kutlamaya devam edeceğiz. Bizler tarihi hatırlayacağız. Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi bizlere emanet ederken yaşadıklarını hatırlayacağız. Bağımsızlığın, hürriyetin ve bayrağımızın dalgalanmasının gösterilen büyük dayanışmayı hatırlayacağız. Kurtuluş Savaşı’nı unutmayacak, Ordulular olarak atalarımızın ilerlediği yolda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“Ordu halkı için bir ödüldür”

Hem Gaziler Günü hem de Gazi Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 94. yıl dönümü olduğuna işaret eden Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ise, “Atatürk kısa süre kaldığı Ordu'da vatandaşlarımıza önemli mesajlar verdi. Ayrıca bu ziyaret, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetimizin lideri ile görüşen Ordu halkı için bir ödül olmuştur. Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 94. yıl dönümü münasebetiyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Törene, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sunduğu kutlamalar, Altınordu Kaymakamlığının ziyaret edilmesi ve Ordu Valisi Seddar Yavuz'un Şeref Defteri'ni imzalanmasının ardından sona erdi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

 

Editör: Haber Merkezi