CHP Ordu Büyükşehir ve Altınordu Belediye Meclis Üyesi Hasan Karamustafaoğlu, rıhtımdaki ışıklı Atatürk portresinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

 

1970 yılında Ordu rıhtımına yapılan ışıklı Atatürk portesinin yapıldığı günden bugüne kadar Ordu’nun simgelerinden biri haline geldiğini belirten Hasan Karamustafaoğlu, "Atatürk portresi sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında birden bire yerinden sökülüp kaldırılmıştır. Tarafımdan konu Ordu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilmiş ancak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından bu portre eski bir metal levha olarak tanımlamıştır. Buraya bu portenin tekrar konmayacağını beyan etmiştir. Işıklı Atatürk portresinin tarih bilincinden yoksun bir şekilde eski bir metal levha olarak adlandırılması asla kabul edilemez. Eski olabilir, yıpranmış olabilir ancak bu portre üzerinde yaşadığımız bu vatanın kurtarıcısının siluetinin bulunduğu eşsiz bir hatıraya ve maneviyata sahiptir." dedi.

Ordu’nun bir simgesiydi

"Bilinmelidir ki ışıklı Atatürk portresi yerinden sökülüp atılmış olabilir ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün zihinlerinizdeki ve kalplerimizdeki ışığını söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" diyen Karamustafaoğlu, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte yerel yönetimler şehirleri geleceğe hazırlamaya ve yarınlara planlama sorumluluğu üstlenmiş en önemli hizmet birimleridir. Kentin tarihini, kültürel,çevresel değerlerini  ve dokusunu koruyup geleceğe taşıması, “geçmiş ile geleceği birleştiren” bir belediyecilik anlayışını hakim kılması gerekmektedir. Işıklı Atatürk portesi rıhtımdaki yerine yerleştirilene kadar mücadelemiz hem belediye meclisinde hem de tüm platformlarda devam edecektir. Rıhtım başındaki  Işıklı Atatürk portesi Ordu’nun bir simgesidir. 1970 yılından bu güne kadar böyle devam etmiştir. Bundan sonra da öyle devam edecektir. Ordunun geçmişine ve yarınlarına sahip çıkmak her ordulunun asıl görevidir." Haber Merkezi

 

                                                                                                                         

 

Editör: Haber Merkezi