Öğretmenevi yanındaki Atatürk Kültür Merkezi´nde yapılan sempozyumda konuşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, “Mustafa Kemal Atatürk'ün bu milletle olan ortak paydalarını görmeden onu inkâr ediyorlar. Sadece o değil, annesi de inkâr edildi, namusuna dil uzatıldı. 'Atatürk gâvur, padişahlar Müslüman.' dediler, bizler de bunları ortaya çıkartıyoruz. Demeseydiler karıştırmayacaktık bunları.”

Yeni Mesaj gazetesi genel koordinatörü Sabri Terzi düzenledikleri sempozyum için, “Bizler Yeni Mesaj ailesi olarak bundan 7 ay önce Ağustos ayı itibariyle Trabzon’da Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın öngörüsü ve talimatıyla ‘Atatürk Vatandır!’ sloganıyla bir yola çıktık. Karadeniz’den başlattığımız bu yolculuğumuzda yeniden Karadeniz’e döndük ve Türkiye’yi il il dolaşıyoruz.” dedi.

 

Prof. Dr. Ömer Saraçoğlu’nun başkanlığında yürütülen sempozyumda Dr. Abdullah Terzi, Dr. A. Hamdi Kepekçi, Müslim Karabacak, Nihat Hekimoğlu ve Hasan Hüseyin Tekin konuşmacı olarak yer aldı. Sempozyumda, konuşmacıların zaman zaman alıntılar yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın “Hoş geldin Atatürk” isimli kitabı da tanıtıldı. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi