Ordu’nun en köklü spor kulüplerinden olan ve Atatürk’ün 19 Eylül 1924 tarihinde Ordu’ya gelişi sırasında ziyaret ettiği ve anı defterini imzaladığı Ordu İdmanyurdu Spor Kulübü, Ordu’da Orduspor’un gördüğü muamelenin aynısını yaşayarak yıkıldı.
Herhangi bir mahkeme kararı olmadan yasal belge olmadan kulübe gelen yetkiler camlarını kırarak kulübü tahliye etmeye başladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden gelen yazı ile kulübü boşatlmaya gelen yetkililerle kulüp yetkilisi arasında tartışma çıkmasına rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı sıfatı ile ilk ziyaret ettiği kulüp olan Ordu İdmanyurdu’un kulüp binası yıkılmıştır.

Atatürk İdman Yurdu’nun defterine şunları yazmıştı. ‘‘Ordu İdman Yurdunu teşkil eden gençlerin hemen mevcudiyetini izhar ve ihsas eden gençlerden mürekkep olduğunu gördüm, memnunum. Sporun bedeni olduğu kadar fikri de olmasına dikkati celp ederim.’’ Bu günkü anlamıyla, ‘‘Ordu İdman Yurdu’nu oluşturan gençlerin hepsinin varlıklarını hissettiren atak gençler olduğunu gördüm bu yüzden memnunum sporun bedenle olduğu kadar zekâ ile de yapılması hususunu dikkatinize sunarım’’ demişti.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi