Ordu Valiliğince düzenlenen anma programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol mensupları, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.  

Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasıyla başlayan törende, saat 09.05 geçerken çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde, Altınordu Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Şahin, “Bugün burada Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. O, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçekçi fikirlerin ve en sıcak duygular içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk`ün ebediyete intikalinin yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır” dedi.

Okul Müdürü Bilal Şahin’in konuşmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı dolayısıyla düzenlenen “Ata’ya Veda” konulu orta okullar arası şiir ve liselerarası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından ödülleri verildi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Altınordu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp, sunduğu oratoryo gösterisinin ardından sona erdi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi