FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, geçen yıl hayata geçirilen avans uygulamasının tanıtımını yeterli oranda sağlayamadıklarını belirtti.

Bu yıl uygulamanın sürdürülmesi kararını aldıklarını ve pazartesiden itibaren başvuruları almaya başladıklarını ifade eden Bayraktar, "Bugüne kadar şartları tutan üreticilerimize 500 bin liraya yakın avans ödemesi gerçekleştirdik. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Üreticilerimiz uygulamamıza yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Lütfi Bayraktar, 2014'te üreticilere ton başına 500 lira avans kullandırdıklarını, bu rakamın 2015 yılı için 800 lira olacağını dile getirerek, "Avans kullanımındaki tek kriterimiz üreticimizin FİSKOBİRLİK'e ürün teslim etmiş olmasıdır. Birliğe ürün teslim edenler bu uygulamadan yararlanacaklar. Avans kullananlar ürün bedellerini 30 Eylül'de ve o günkü fiyat üzerinden almak şartıyla bu uygulamamızdan yararlanacak" diye konuştu. 

Fındık rekoltesinin yaklaşık yüzde 50'sinin ağustos, eylül ve ekim aylarında piyasaya indiğine işaret eden Bayraktar, avans uygulamasıyla üreticilerin, para sorunu yaşamayacakları için pazara inen fındık miktarını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. AA

 

Editör: Haber Merkezi