Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Enver Yılmaz’ın Ordu’da sadece bir Alışveriş Merkezi’ne (AVM) ruhsat verileceği ve AVM’yi şehir merkezinin dışına yapacağız açıklamalarını değerlendirdi. Yılmaz’ın ‘AVM’yi havalimanı ile üniversite arasına yapacağız’ ifadesinden ve bir AVM ruhsatına izin verilecek olmasından esnaf odaları birliği olarak mutlu olduklarını aktardı.

 “Bir AVM’ye ruhsat verilecek olması güzel”

Ordu’da sadece bir tane AVM’ye ruhsat verilecek olmasından da mutlu olacaklarını dile getiren Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Bostancıoğlu, “Yapılacak AVM’nin şehir dışında olması bizi hiçbir zaman rahatsız etmez. Sayın Başkan zaten bir tane Alışveriş Merkezine ruhsat vereceklerini söylüyor. Başkan küçük esnafın halini görüyor. Ona göre hareket edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Biraz daha uzakta olabilirdi”

AVM alanının şehrin biraz daha dışında olabileceğini bildiren Bostancıoğlu, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapılacak AVM’nin şehrin dışında olacağını, havalimanı ile üniversite arasına yapılacağını ifade etti. Başkanın söylediği yerde merkeze yakın ama bir nebzede olsun burası şehirden uzakta. Bu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın takdiridir. Ama biraz daha uzakta olabilirdi” şeklinde konuştu.

Küçük AVM’lerin geleceği

Büyük Alışveriş Merkezi açıldıktan sonra sokak aralarından küçük çaplı AVM’lerin geleceğine de değinen Bostancıoğlu, “Onlara bu zamana kadar zaten ruhsat verilmiş. Verilmiş haklar geri alınabilir mi? bilemiyorum. Bunu iyi araştırmak gerekiyor. Hem Altınordu hem de Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor. Ben onların esnafları korumak adına her şeyi yapacaklarına inanıyorum” açıklamalarını yaptı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi