Ordu Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Mecliste ihtisas komisyonlarından gelen raporlar ve dairelerden gelen teklifler görüşüldü.

 

Başkan Enver Yılmaz, toplantıda Ordu'ya yapılacak alışveriş merkezinin yeri konusunda da açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 50 milyon euroluk AVM'nin yer bulunamamasından dolayı Durugöl Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesine ait 40 dönümlük kampüs alanına yapılacağını söyledi.

 

"Uygun yer bulunamadı"

 

Daha önce mümkün olduğu kadar şehir içine AVM yapmayacaklarını söylediklerini belirten Yılmaz; "Yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde büyükşehire, ilçe belediyelerine ya da araziye ait alanlarla ilgili farklı teklifler gelmiş olmasına rağmen yaptıracağımız AVM standartlarına uygun bir yer bulunamadı. Özel mülkiyete ait 3 yer bulundu ama bu konuda da farklı spekülasyonlar ortaya çıktı. Büyükşehir belediyesini yeni binaya taşıdıktan sonra Durugöl'de 60 küsür dönümlük bir alanımız kaldı. Bu alanın 40 dönümlük bölümü de ulaşım dairemizin araç ve gereçlerinin bulunduğu alan. Bu 40 dönümlük alanı şehir dışına çıkarmamız gerekti. Bu çerçevede ulaşım dairesini Efirli'deki 14 dönümlük bir alana taşıyacağız. Bu ay içinde de alan proje üzerinden encümen ihale yapmak suretiyle, belediye mülküne ciddi bir kira karşılığı bir AVM yapmayı planlıyoruz. Burada suçlanacak tek bir konu var. Daha önce başka bir yer demiştik ama o güzergahta arsa bulamadık." dedi.

 

"Belediyenin sorunu değil"

 

Muhalefet sıralarından AVM'nin şehir içine yapılması konusunda eleştiri gelmesi üzerine cevap veren Yılmaz; "Şehir içi ile şehrin içi olmayan yer arasındaki mesafe 300 metre. Bizim yapmayı planladığımız yer Melet ırmağının kenarıydı. Bakıldığında mesafe çok kısa bir mesafe. Yerimiz yok. Özel mülkten kiralandığı takdirde vatandaşların kafası karışacaktı. Belediye yıllık 5 ile 10 milyon arasında bir gelir elde edecek. Şehir trafiği konusunda da gerekli çalışma yapılacak. Yaklaşık 50 milyon eruluk bir yatırım. Bin 300 araçlık kapalı otoparkı olan bir AVM olacak. AVM şehir için bir ihtiyaçtır. Yapılacak olan AVM'de şehir içindeki esnafın yüzde 15 oranda temsil mecburiyeti var. AVM esnafı öldürdü diye bir şey olmayacak. Bakanlık esnaf ile ilgili gereken şeyi söylemiş, bu yerel yöneticilerin sorunu değil." diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi